23948sdkhjf

Dyr og dårlig løsning på små virksomheders netbankproblem

Små virksomheder er særligt udsatte for netbank-hacking, men en foreslået forsikringsløsning kan ikke løse virksomhedernes problemer, mener Håndværksrådet
Et økonomisk tab efter et netbankindbrud kan skubbe mange små virksomheder ud i en konkurs.

Økonomi- og Erhvervsministeriet lægger nu i et ikke-offentliggjort notat op til, at virksomheder skal forsikre sig mod eventuelle tab forbundet med hackerangreb på deres netbank. Det er en både dyr og dårlig løsning på problemet, mener Håndværksrådet, som repræsenterer 20.000 små og mellemstore danske virksomheder.

EU-Kommissionen har givet de danske myndigheder mulighed for at lovgive på området, så de mindste virksomheder med under 10 ansatte kan blive beskyttet fuldt ud ved indbrud i deres netbank på samme måde, som private forbrugere er det. Netop den mulighed ønsker Håndværksrådet, at ministeriet gør brug af.

- Den billigste løsning er klart lovgivningen. Både for den enkelte virksomhed og på samfundsniveau. Der er tale om et problem, som kun rammer ganske få virksomheder, som til gengæld bliver ramt meget hårdt, hvis uheldet er ude. De samlede tab i de første 2 kvartaler af 2010 har været et rundt nul, så en forsikring til 1.000 kroner årligt er en voldsom overforsikring, og det kan vi ikke være med til, siger chefanalytiker i Håndværksrådet, Mads Engberg.

Forsikringsselskaber fordobler prisen

Håndværksrådet har siddet med i en arbejdsgruppe under Økonomi- og erhvervsministeriet om netbanksikkerhed hen over vinteren. Den forsikringsløsning, som forsikringsbranchen har præsenteret for arbejdsgruppen, har været en forsikring til ca. 500 kroner. Hen over sommeren ser det ud til, at forsikringsselskaberne har trukket i land og fordoblet prisen på forsikringen.

- Hvis man ender med en forsikringsløsning, hvor virksomhederne selv skal forsikre sig mod netbankindbrud, er prisen naturligvis afgørende. Vi synes i forvejen, at det er dyrt at skulle betale 500 kroner for en forsikring mod en risiko, der er meget, meget lille. Men når prisen nu er dobbelt så høj, er det helt ude af trit med virkeligheden. Jeg føler, at vi er blevet ført bag lyset i arbejdsgruppen, for hvad er det, som har ændret sig så meget, at prisen skal fordobles?, spørger chefanalytikeren. jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079