23948sdkhjf

Tømrerlærling drømmer om guld

Januar 2011 samler 36 erhvervsfaglige uddannelser sig for allerførste gang om et fælles Danmarksmesterskab. Her deltager blandt andre tømrerlærling Søren Buhl. Hans mester bruger sin dygtige lærling både som inspirationskilde og til PR
Søren Buhl har en drøm. Han vil være Danmarks bedste tømrer. Drømmen har den 21-årige tømrerlærling haft lige siden, han begyndte sin håndværkeruddannelse. Nu er målet inden for rækkevidde, for Søren Buhl vandt for nylig de regionale mesterskaber, og det betyder, at han er blandt deltagerne ved det første fælles Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne i januar 2011.

Mester Tidende mødte den unge tømrerlærling ved de regionale mesterskaber på Aarhus Tech, inden han fik at vide, at hans opgave var den bedste, og han dermed blev den af deltagerne, der går videre til DM.

- Jeg har altid surfet meget og gået op i konkurrencer, så det har været min drøm lige siden, jeg startede på uddannelsen at blive Danmarks bedste tømrer, fortæller Søren Buhl, mens han står ved siden af sin vinder-opgave.

Alle deltagerne har haft godt to dage til at bygge et skiftespær med en skæv veksel. Søren Buhl har brugt knap 10 timer på sin opgave og er den første af deltagerne, der er blevet færdig.

- Der har været run på hele tiden. Man har skullet koncentrere sig, og der har været pres på. Man holder også meget øje med, hvor langt de andre er nået, og det er med til at øge presset, forklarer Søren Buhl og tilføjer, at han, selvom han er en lettet mand, stadig har sommerfugle i maven.

God PR for mester

Sommerfuglene fløj formentlig helt sin vej, da Søren Buhl fik beskeden om, at han er regionens bedste tømrer. Søren Buhls mester Poul Erik Bruun, ejer af B.B. Byg Juelsminde ApS, er i hvert fald stolt af sin lærling.

- Vi har selvfølgelig en stor interesse i, at han laver et godt stykke arbejde. Og så synes jeg, at det er spændende for ham at komme med til Danmarksmesterskabet. Samtidig motiverer det de andre ansatte, og det er med til at profilere virksomheden, siger Poul Erik Bruun og fortæller, at firmaet tidligere har haft en tømrerlærling, der gik hele vejen og blev danmarksmester.

- Og det giver da en vis accept, når man fortæller det, tilføjer Poul Erik Bruun.

Det er organisationen SkillsDenmark, der står bag Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelserne, som finder sted i Odense Congress Center 27.-29. januar 2011. SkillsDenmark består blandt andet af de faglige udvalg og erhvervsskolerne, og organisationen har siden 1999 sendt unge danske håndværkere til WorldSkills - verdensmesterskabet for erhvervsuddannelserne. Nu skal Danmark altså for første gang også have sit eget nationale mesterskab.

- Danmark har i den grad brug for veluddannet faglig arbejdskraft, og vi ved fra blandt andet Finland og Canada, hvor man har nationale mesterskaber, at det har en god effekt på søgningen til erhvervsuddannelserne at afvikle disse konkurrencer, fortæller Jesper Juul Sørensen, der er uddannelseschef i Dansk Byggeri og formand for SkillsDenmark.

Han tilføjer:

- Samtidig gør Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelserne op med billedet af, at erhvervsskolerne er et sted for folk uden de store ambitioner.

Danmarksmesterskabet er støttet af blandt andre Undervisningsministeriet og Region Syddanmark, og det bliver fremover en årlig tilbagevendende begivenhed. Deltagerne, der tæller blandt andet tømrere, murere, mekanikere, bygningsmalere, ernæringsassistenter, sosu-assistenter og slagtere, bliver udvalgt via først lokale skolemesterskaber og derefter regionale mesterskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08