23948sdkhjf

Bedre og lettere tagforankring

Komplet kit til forankring af tagkonstruktion ved hjælp af gevindstænger, lim og gevindspænder
I et nyt husbyggeri skal tagkonstruktionen forankres forsvarligt til den underliggende konstruktion. Det gøres som regel ved at forankre spærene direkte til fundamentet. Indtil nu har det været en omstændelig proces, men nu er der kommet et nyt system, der forenkler processen og samtidig gør forankringen endnu mere sikker. Det er landets førende producent af bygningsbeslag, Simpson Strong-Tie, som har opfundet det nye system, der kan gøre danske husbyggerier mere sikre.

- Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark kan gøre det meget bedre, når det kommer til sikring og forankring af tage i nye byggerier. Det har indtil nu foregået på forskellige måder, hvor montageprocessen har været todelt og med store muligheder for fejl. Det vil vi gerne gøre op med og samtidig skabe en lettere og mere tilgængelig proces for den enkelte håndværker og tømrer, der skal stå for processen ude på byggepladsen, siger Niels Friis, der er produktchef hos Simpson Strong-Tie, hvis danske afdeling holder til i Odder.

Stærk forbindelse

Nyskabelsen fra Simpson Strong-Tie hedder "Wind Secure" og består af en række komponenter, der gør det muligt, at foretage forankringen efter, at fundamentet med termoblokke er færdig, og bagmur og spær er rejst. Dermed kan man som noget grundlæggende nyt forankre taget efter spærene er rejst, hvilket gør det noget lettere at arbejde med nye huse.

- Med "Wind Secure" kan man nu få en stærkere forbindelse mellem tagkonstruktion og betonfundamentet og dermed en sikker forankring af tagkonstruktionen. Det giver en mere solid tagkonstruktion, der bedre kan modstå hård belastning - for eksempel i stormvejr, fortæller Niels Friis, der også peger på, at "Wind Secure" gør arbejdet hurtigere og lettere.

- "Windsecure" systemet sparer tid ude på byggepladsen, fordi montagen i fundamentet og spærret foregår i samme arbejdsgang, tilføjer Niels Friis.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109