23948sdkhjf

Kort nyt - Tømrer & Snedker - januar 2010

Trægrossist vokser ud af krisen

Den store trægrossist Frøslev Træ i Padborg udvider virksomheden længere nordpå i konsekvens af en beslutning om at vokse ud af den økonomiske krise. Virksomheden har således opkøbt to af sine konkurrenter i Lemvig og Kjellerup.

- Med købet får vi også spånplader og krydsfiner i vores sortiment, og det kan gøre os mere interessante for både byggemarkeder og trælasthandler, lyder det fra administrerende direktør Jens P. L. Petersen.

Frøslev Træ Holding har i dag 85 medarbejdere, og med de nye opkøb får firmaet fem nye ansatte.

Lærlinge er livsnødvendige

Hvis de unge har den rette holdning til faget, så skal tømrermester Jacob Knudsen og hans svende fra Mogens Knudsen Langeskov A/S nok lære dem håndværket. Jacob Knudsen, der også sidder i bestyrelsen for Træsektionen i Dansk Byggeri, mener, at det er livsnødvendigt for tømrerfaget, at der bliver udlært lærlinge. Og han mener, at de får den bedste uddannelse ude på arbejdspladserne. Derfor opfordrer han sine mesterkolleger til at tage flere lærlinge.

- Er der for eksempel 10 mand i et firma, så kan de sagtens tage to til tre lærlinge, siger Jacob Knudsen til Fyens Stiftstidende.

Tømrer opretter projektafdeling

Tømrer- og snedkerfirmaet Karl D. Petersen i Avnbøl mellem Sønderborg og Aabenraa opretter nu en projektafdeling, der er klar til at påtage sig alle former for byggeprojekter.

Det er resultatet af, at firmaet netop har gennemført sit hidtil største enkeltstående projekt – løsvareterminalen hos Vitfoss A/S i Gråsten. Projektet til et tocifret millionbeløb er det hidtil mest omfangsrige i firmaets 182-årige historie. I dag løser firmaet med 14 medarbejdere alle former for byggeopgaver. Senest tømrerarbejdet på Dybbøl Mølle og Vagtbygningen på Gråsten Slot.

Energirenovering ved hjælp af glas

Glarmestrenes Skole i Audebo ved Holbæk lægger i øjeblikket hus til et forløb, hvor arkitektstuderende og glarmesterlærlinge i samarbejde med Nordisk Center for Glas arbejder over emnet: facaderenovering med glas.

Forslagene giver bud på hvordan man ved at tilføje et lag af glas til eksisterende byggeri, kan forbedre indeklimaet og sænke bygningens energiforbrug, og samtidigt give huset en ny facade. I en række konkrete projekter lærer deltagerne glasset at kende og udfører projekterne i 1:1. Nogle af forslagene bliver monteret på Audebo-pedellens hus, som er et dårligt isoleret 1 plans hus fra 80"erne.

Hvid tagpap giver køligere varer

Med i alt 106.000 kvadratmeter lagerbygninger, terminaler og kontorer er Logistikparken i Århus et af Danmarks største logistik- og transportcentre.

Her har DS Flexhal i samarbejde med bygherren gjort et forsøg, som er faldet heldigt ud. På en af lagerhallerne, hvor der i forhold til oplagring af chokoladevarer er behov for let køling, valgte DS Flexhal som alternativ til det traditionelle sorte tagpap at rulle hvidt tagpap ud over den 17.000 kvm store tagflade. I bygningen med hvidt tagpap er det lykkedes at reducere temperaturen med 3 grader på både den indvendige tagflade, i væggene og i gulvet. Konsekvensen er, at bygherren helt kan spare at investere i et køleanlæg og afholde de driftsudgifter, som følger heraf.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11