23948sdkhjf

Prækvalifikation er også for små virksomheder

En række attraktive og ofte flerårige offentlige håndværks- og serviceopgaver udbydes for tiden. Og - flere er på vej! Men hvor er de små og mellemstore virksomheder?
Ved de større opgaver, der ligger over EU"s tærskelværdier, skal der en forudgående prækvalifikation til. Det vil sige, at man typisk udvælger 4 – 6 tilbudsgivere blandt de ansøgende virksomheder eller virksomhedssammenslutninger.

Det omfattende papirarbejde og de formelle betingelser, skræmmer desværre en lang række af de mindre virksomheder fra at søge.

Hjælpen kan bl.a. hentes her

Willy Eismark, der nu har startet rådgivningsvirksomheden we-consult.dk i Solrød Strand, har igennem mange år taget initiativ til, og oplevet mange succeser med bl.a. dannelse af åbne samarbejder, små og større virksomheder imellem. Ligeledes har han individuelt også hjulpet de enkelte virksomheder indenfor forskellige fag- og materialeområder til prækvalifikation og følgende invitation for tilbudsafgivelse.

Typisk er det jo oftest de kendte og store virksomheder, inden for de efterspurgte fagområder og materialeleverandører, der søger EU-prækvalifikation.

Men, de veldrevne små og mellemstore virksomheder kan også være med!

Ikke mindst de virksomheder der kan levere og dokumentere en god kvalitet af de udførte arbejder og/eller efterspurgte materialer. Det kan være alt. Fra bl.a. bygherreleverancer af IT-udstyr, varmevekslere og beholderløsninger, el- og vvs-artikler, energirådgivning etc. til flerårige bygningsvedligeholdelses- og renoveringsarbejder.

Alle de offentlige såvel som de private udbydere vil glæde sig over, at kunne udvælge og byde flere nye ansøgere velkommen for tilbudsafgivelse.

Gå sammen om opgaven

De lokalt udbudte håndværksopgaver består ofte af flere faglige kompetenceområder, og det er bl.a. her de små og mellemstore virksomheder skal slå sig sammen.

Aftalerne kan formuleres i enkle eksklusive samarbejdsaftaler, eller i et fælles ansøgende konsortium. Fælles for ansøgerne skal naturligvis være, at de åbent indbyrdes og overfor udbyder, kan dokumentere og blive enige om, de fælles værdinormer til bl.a. leveringssikkerhed, kvalitet, miljø, de indgåede aftaler og målet.

Prækvalifikation og afgivelse af tilbud

we-consult.dk"s hjemmeside fortæller på en overskuelig måde, hvordan og hvor der skal ydes en indsats, samt hjælpe de interesserede virksomheder med de formelle og bilagstunge anmodninger om prækvalifikation. Ligeledes kan der ydes hjælp med overvågning af udbud samt afgivelser af de tilbud, hvor formuleringen af de "bløde værdier", omkring bl.a. kvalitet og miljø, vægter lige så højt, som den tilbudte pris.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094