23948sdkhjf

Overdækninger giver fortsat overskud

Fortsat god beskæftigelse hos jysk firma, der har specialiseret sig i stilladser og overdækning
Hospitaler, beboelsesejendomme - og en pølsevogn. Mikael Fejrskov, afdelingschef hos stillads- og overdækningsfirmaet Helge Frandsen A/S er vant til lidt af hvert.

- Vi kan mærke at alle har behov. Og folk skal jo have deres pølser med brød, selv om resten skal renoveres, fortæller han om den usædvanlige overdækning af en pølsevogn i Vejle.

Hans firma, som har mere end 20 år på bagen, har i Ribe taget et nyt system, Alfix, i brug, hvor presenningerne til totalindækning trækkes i skinner, så man har let ved at åbne totalinddækningen for at hejse materiale ind.

Det fungerer let og rationelt og for Mikael Fejrskov er der mange fordele. Både for sig selv og for kunden:

- Det koster mange penge hver gang et byggeri er tvunget til at ligge stille. Især er det ærgerligt, hvis det have kunne undgås.

- At vi kan holde gang i vores folk er et spørgsmål om tillid og i det faktum, at vi ikke snyder kunderne. Har man en aftale med en kunde så kommer man ikke for sent og man brænder dem ikke af. Det tager 20 år at bygge op. Håndværkere er tidspressede og så nytter det ikke at de har en stilladssamarbejdspartner, der ikke kan overholde tiden.

Sparer mange penge

Helge Frandsen A/S holder fortsat deres folk i beskæftigelse, trods krisen i byggeriet.

- Vi har tre afdelinger og så snart en af dem har problemer, så kan de få forstærkninger. Vi har ikke haft en eneste dag i november uden regn og blæst og hele den danske byggestyrke har stået stille i den tid. Hvis de til gengæld har en tør arbejdsplads er der meget at spare, pointerer han.

Det er ikke kun et spørgsmål om bedre og sikrere arbejdsrutiner, det handler i høj grad om at holde folk fri af sygdomme.

- Og det sparer mange penge for samfundet, siger han.

Firmaet har blandt andet Vejle Sygehus som en af de store kunder, med en totalinddækning på 25x45 meter og Kunstmuseet Trapholt i Kolding, der også er overdækket. Selvfølgelig er der begrænsninger i firmaet muligheder.

En almindelig familie, der vil bygge et sommerhus til halvanden million, har måske ikke 125.000 til en overdækning, selv om det kan spare både tid og ærgrelse. Men for det større byggerier kan en totaloverdækning altid betale sig. Altid, sutter Mikael Fejrskov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094