23948sdkhjf

Ellemann udpeger den bedste online-kommune

Eksperter og politikere giver deres bud på de fremtidige udfordringer indenfor kommunal kommunikation. Det sker 2. marts på konferencen "Danmarks Kommunikerende Kommune"
Tirsdag den 2. marts udpeger indenrigsminister Karen Ellemann Danmarks førende online-kommune på Christiansborg. Eksperter og politikere giver deres bud på de fremtidige udfordringer indenfor kommunal kommunikation. Det sker på konferencen "Danmarks Kommunikerende Kommune", som er arrangeret af de tre nyhedssites KommuneNyt.dk, RegionNyt.dk og Danske Fagmedier.

Inspiration for andre

Mens kommunale og regionale hjemmesider for blot få år siden hørte til sjældenhederne, så bruger samtlige kommuner og regioner nu hvert år flere hundrede tusinde kroner på deres online formidling. Spørgsmålet er imidlertid, om de gør det godt. Om de kan gøre det bedre. Og hvilken kommune og region, som andre kan lade sig inspirere af.

Tirsdag den 2. marts sætter professor Klaus Kjøller, Københavns Universitet, lektor Roger Buch, Danmarks Journalisthøjskole, lektor Peter Bro, Syddansk Universitet og lektor Karsten Pedersen, Roskilde Universitet, fokus på de fremtidige udfordringer indenfor kommunal kommunikation. Det sker i Landstingssalen på Christiansborg.

Tæt på mulighederne

Konferencen bliver indledt af Karen Ellemann, som vil udpege Danmarks førende online-kommune og give sit bud på internettets betydning for demokratiet. Dernæst vil socialdemokraternes næstformand Nick Hækkerup sætte kommunernes formidlingsrolle i perspektiv.

Indenrigsministerens og den tidligere Hillerød-borgmesters indlæg suppleres med et praktiker-indlæg af Gladsaxes kommunikationschef, Ulla Baden. Som kommunikationschef i en af Danmarks vækstkommuner har hun fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig indenfor kommunal kommunikation.

Efter at deltagerne har haft mulighed for at føle de politiske vinde, sætter kommunalforsker Roger Buch fokus på udfordringerne i den kommunale sektor og kommunal branding. Kommunikationsforsker Klaus Kjøller går tæt på internettets muligheder i den offentlige formidling og giver sit bud på nye trends i kommunikationen.

Aktuelle udfordringer

Kommuner er politiske organisationer. Derfor er det ikke et tilfælde, at Peter Bro fra Odense Universitet sætter fokus på, hvordan politiske budskaber formidles i medierne. Peter Bros indlæg suppleres af studieleder Karsten Pedersen på Roskilde Universitet. Som forfatter til den nye bog "Offentlig kommunikation i teori og praksis" har Karsten Pedersen både praktiske erfaringer som kommunikationsrådgiver og teoretisk indsigt som forsker. Derfor har arrangørerne af konferencen bedt ham om at være linket imellem teori og praksis i arrangementet på Christiansborg.

Peter Bro og Karsten Pedersen, som er førende eksperter på hver deres kommunikationsuddannelse, afslutter konferencen. En konference, hvor der bliver sat fokus på denne tids aktuelle udfordringer indenfor kommunal kommunikation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094