23948sdkhjf

Kort nyt - februar 2010

Kritisk syn på slidte idrætshaller

40-50 år gamle idrætshaller trænger ikke bare til renovering. Ifølge DGI Storstrømmen er det lige så vigtigt at indrette dem på en anden måde, så flere kan dyrke flere forskellige former for motion samtidigt. Sammen med byggerådgivere vil foreningskonsulent i DGI, Jørgen Olsen, få diskussionen om nye idrætsfaciliteter højere op på de kommunale dagsordener.

Olieforbruget stiger kraftigt i kulden

Januars kolde vinterdage kan mærkes i Q8’s kundecenter, der forleden havde den travleste dag i et helt år. Både private husejere og virksomheder vil have det lunt, og det går ud over varmekontoen og olieforbruget, når temperaturerne udendørs ligger under frostgrænsen.

I Q8’s kundecenter mærker man vinterkulden som markant øget travlhed ved telefonerne. På en enkelt dag har kundecentret registeret 1.942 opkald, hvilket gjorde dagen til den travleste i et helt år. Normalt modtager kundecentret omkring 4.000 opkald om ugen. Direktør Bruno Helboe fra Q8 Direct vurderer, at firmaet i øjeblikket sælger ca. 10 procent mere fyringsolie end normalt. Og det har været tilfældet i både december og i de første par uger af januar.

Digital anmeldelse af arbejdsskader

Fra den 1. juli 2010 er det slut med at bruge papir og kuglepen, når man skal anmelde en arbejdsulykke til Arbejdstilsynet, oplyser AT på sin hjemmeside www.at.dk

Fra det tidspunkt skal arbejdsgivere nemlig anmelde alle arbejdsulykker digitalt.

Lejre hæver anlægsinvesteringerne

Ved hjælp af lån og tilskud kommer der nu ekstra skub i Lejre Kommunes anlægsinvesteringer i 2010. Borgmester Mette Touborg (SF) oplyser, at Lejre Kommune har fået mulighed for at foretage ekstra anlægsinvesteringer for 18 mio. kr. i 2010 uden træk på kommunens kassebeholdning. Finansieringen er sikret gennem lånetilladelse for 16,5 mio. kr. fra Indenrigs- og Socialministeriet samt tilskud for 1,5 mio. kr. fra Kvalitetsfonden.

Borgmesteren oplyser, at pengene bl.a. vil gå til etablering af en cykelsti mellem Øm og Lejre, en anden cykelsti mellem Sonnerup og tankstationen ved landevejen, renovering af Bygaden i Osted samt reetablering af et varmtvandsbassin på Bøgebakken. Desuden skal der foretages renoveringer af faglokaler i de lokale folkeskoler.

Faglig og personlig udvikling

I november og december kunne endnu to hold afslutte Byggeriets Lederuddannelse. For kursisterne er halvandet års fordybelse indenfor ledelse, økonomi, jura og markedsføring nu slut og eksamensopgaven er bestået. En af dem der kan gøre status over det lærte er Peter Sylvest, der til daglig arbejder som tømrer i A & C Byg ApS. For ham har uddannelsen været en øjenåbner i forhold til at tænke anderledes, udviklende og innovativt, og "plejer" er virkelig blevet udfordret, betoner han.

Byggeriets Lederuddannelse indeholder en kombination af fag med et facit og læring gennem diskussioner og indblik i mere menneskelige faktorer. Kursus og udvikling hos Dansk Byggeri modtager i øjeblikket tilmeldinger til de nye hold i Roskilde, Århus og Ebeltoft, der starter i løbet af foråret 2010. Der afholdes informationsmøder om uddannelsen i København og Århus henholdsvis 4. februar 2010 og 3. marts 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075