23948sdkhjf

Smukt designet og velfungerende udeluftventil

Firmaet XTPDESIGN APS har i 2009 introduceret en ny udgave af udeluftventil XTP2000, der har modtaget ID Prisen for sit innovative design.

Den ny ventil der sikrer bygningen tilførsel af friskluft, fremstilles nu i en standardstørrelse som passer til alle ydermure på mellem 150mm og 400mm. Udeluftventiler længere end 400mm leveres efter ordre.

XTP2000 er i sin nye version videreført med alle de designkvaliteter som i sin tid lagde grunden til, at den kvalificerede sig til at modtage Danmarks førende pris for industrielle design.

Alle udeluftventiler leveres i dag med pollenfilter og er isoleret mod tab af varme og støjgener. XTP2000, der består af to rør, et fast og et gående, er foret med en isolering og i lukket tilstand er ventilen fuldstændig tæt, såvel udefra som indefra. I områder med ekstrem megen vind og sne kan ventilen suppleres med et filter der f.eks. udelukker gennemtrængning af fygesne.

De synlige dele af ventilen leveres i enten eloxeret aluminium eller kobber.

Den nye XTP2000 er nemmere at tilpasse, er mere effektiv samtidig med at den er let at justere og tilpasse facaden i nybyggeri, såvel som eksisterende facadeudtryk ved renoveringer. Som standardudgave kan den leveres fra dag til dag, også med en tilhørende metalkappe så ventilen kan forsænkes i facaden.

Tidligere udgaver af XTP2000 anvendes i dag i private villaer, beboelsesejendomme og kontorer såvel i Danmark som på Grønland. Ventilen eksporteres til UK der er ved at blive et vigtigt marked for XTPDESIGN.

Den nye XTP2000 fremstilles i Danmark i en moderne ressourcebevist produktion og af kvalitetsmaterialer som senere kan genanvendes.

Fremtidige planer for udviklingen af ventilen omfatter bl.a. en soldreven mekanisk ventilator, specielt beregnet til badeværelser og til sommerhuset samt øget fokus på de miljømæssige fordele ved brug af naturlig ventilation.

- Den oprindelige XTP2000 blev godt modtaget af danske arkitekter og ingeniører og der er næppe tvivl om at den nye udgave vil få en ligeså positiv omtale udtaler arkitekten bag udviklingen af ventilen, Torben Pryning.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til XTP DESIGN Aps., tlf.36167842, eller læs mere på: www. Xtpdesign.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126