23948sdkhjf

Gulvbranchens mekka

Gulvfolk til messe i Hannover for at få nye ideer og optimisme
Der forventes 40.000 besøgende og omkring 1.400 udstillere til gulvbranchens mekka - DOMOTEX-messen i Hannover 2010, der karakteriseres som verdens førende messe inden for tæpper og gulvbelægninger. Det er lidt over niveau i forhold til messen i januar 2009, hvor besøgstallet blev 38.000, mens antallet af udstillere var 1.394. Udstillerne havde således ikke i nævneværdig grad ladet sig skræmme af finanskrise og sortsyn, men antallet af besøgende kunne ikke leve op til det foregående år, hvor antallet af besøgende var 47.000.

DOMOTEX 2010 afvikles i dagene 16.-19. januar i 13 store haller.

Med udsigt til, at konjunkturerne så småt er ved at vende til det bedre i Europa, herunder især Tyskland, er der også udsigt til, at optimismen kan vende tilbage til gulvfolket - i takt med, at byggeaktiviteten øges og påvirker efterspørgslen efter gulvløsninger positivt. Særligt i tider med vanskelige konjunkturer må producenterne satse på at møde nye kunder, give nye impulser og være synlige. Det er også på messen i Hannover, at man får de mest aktuelle informationer om trends og design, siger Stephan Kühne, direktør i Deutsche Messe AG, som har gjort sit for at tiltrække flere besøgende. Alene det forhold, at messen udvides med fliser og klinker, vil kunne øge antallet af besøgende. Tiltaget vil kunne tiltrække en del af de besøgende, der ellers har deltaget i regionale messer i Italien og Spanien inden for dette særlige segment. Det er industriproducenter af keramiske fliser, der ønsker at udbygge deres markedsposition eller bevæge sig længere ind i markedet for dekorationsobjekter, som på messen præsenterer deres flisesortiment som et tillæg til gulvbelægningsbranchens udvidelse. Eftersom denne udstillergruppe primært henvender sig til arkitekter og indretningsarkitekter, dekoratører, planlæggere og dekoratører i industrien, bliver udstillingen fliesen/tiles lagt sammen med contractworld i hal 4.

Tyskland har flest stande på messen efterfulgt af Belgien, Tyrkiet, Indien, Nederlandene, Kina, Italien og Schweiz. Også de besøgende på DOMOTEX er meget internationale. Ved sidste messe kom 61 procent af de besøgende fra udlandet.

Mødested for håndværk

Et stort antal særudstillinger og fora, såvel som den internationale arkitekturkongres contractworld.congress med foredrag og debatter, supplerer de talrige tilbud på messen. DOMOTEX-messen bliver også et vigtigt mødested for håndværket, specielt virksomheder med speciale inden for gulvlæggerbranchen: Man vil opleve præsentationer og specielle events, der er specielt tilpasset parket- og gulvlæggere såvel som indretningsarkitekter og malere og formidle værdifulde praktiske tips. FORUM HANDWERK finder sted de første tre messedage fra 16. til 18. januar 2010 i hal 9 og organiseres i samarbejde med det tyske fagtidsskrift „boden wand decke“. Denne del af messen er ensbetydende med velrenommerede eksperter, aktuelle emner, praktiske løsningsideer og faglige samtaler i kollegiale samtalerunder. Denne foredragsrække har i mere end seks år været en fast bestanddel af DOMOTEX HANNOVER, og den har etableret sig som mødested for gulvlæggerbranchen. Også i 2010 vil specialister berette om fremtidige udfordringer, chancer og risici i gulvlæggernes hverdag.

Beni Lysser, teknisk leder for det schweiziske parketforbund ISP og medlem af SWISS EXPERTS, fortæller om emnet „Farvevariationer på trægulve“, og forklarer, hvordan de opstår, samt hvordan man undgår dem. Karsten Krause, faggruppeleder for gulvbelægninger i forbundet Parket- og Gulvteknik (Zentralverband Parkett und Fußbodentechnik) taler om emnet „Svær gulvsanering“, og Oliver Erning, leder af Institut for Materialetest og Gulvforskning (IBF), fortæller om „Fugt i cementstriber“ og præsenterer i denne sammenhæng de nyeste forskningsresultater og deres indvirkning på daglig praksis. Konferencier er Norbert Strehle, der selv er fagmand inden for parket-/trægulve-/gulvlægningsbranchen.

Særudstillingen Aktion Sicheres Handwerk er en integreret del af messen. Den handler om den gulvlæggende håndværkers sundhed og sikker udførelse af håndværkerarbejdet. „Sikker kørsel og transport – Ud med risikoen“ bliver et centralt tema. Her bliver det vist, hvordan hjælpemidler på markedet kan hjælpe håndværkerne på gulvet med at transportere tunge ting på en skånende måde. Programmet afrundes af praktiske og underholdende præsentationer, såvel som en gulvlæggerdemonstration.

En dagsbillet til messen koster 22 Euro, og en billet til hele messen koster 39 Euro.

Udstillerprogram

Tæpper (håndlavede), vævede tæpper (maskinelt fremstillede), tekstile gulvbelægninger (banevarer, fliser og konfektion), elastiske gulvbelægninger, udstyrsobjekter, contractworld, fagforlag, forbund, design og tjenesteydelser, trævler, garn og stof, laminatbelægninger, parket- og andre trægulve, keramiske fliser, varepræsentationer, anvendelses-, pleje- og nedlægningsteknik, overfladebehandling, lim og undergrundsbehandling, lister og profillister, værktøj og maskiner, tekstilmaskiner og tilbehør.

Danske deltagere

Der vil være følgende danske udstillere på messen:

Bentzon Carpets

Dane-Wood

Fletco Tæpper

iTools

Rezas Oriental & Modern Rugs

WoodCare Denmark
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094