23948sdkhjf

Kort nyt - Maler & Renhold - januar 2010

Boligportal skaber bedre overblik

En ny boligportal, DanmarkBolig, skal gøre det nemmere for kommende lejere at finde ud af, hvilke almene lejligheder der er til rådighed, og om de passer til lejerens ønsker og pengepung. Samtidig kan man få svar på, om det er tilladt med hund i lejligheden, og om den er handicapindrettet.

Portalen hedder www.DanmarkBolig.dk og er lavet i et samarbejde mellem Indenrigs- og Socialministeriet, KL, Landsbyggefonden og BL. Portalen er kun første fase af et projekt, som løbende vil blive udbygget. Næste fase vil omfatte konkrete oplysninger om den enkelte lejlighed.

Håndværkere finder hurtigt job

Knap 40 procent af de håndværkere, som mistede jobbet i løbet af årets fem første måneder, fandt nyt arbejde igen, inden der var gået tre måneder. Det viser en ny analyse, som Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda har foretaget.

Det tilsvarende tal for de ufaglærte var 37 procent, mens kun 28 procent med en længerevarende videregående uddannelse hurtigt fandt job igen. Leder af TIB’s a-kasse, Otto Nielsen, mener, at grunden til, at håndværkerne og ufaglærte er så hurtige til at finde nyt job, er, at de ikke er bange for at tage job i andre brancher og som ufaglærte.

Auderødlejren er overtaget af staten

Auderødlejren ved Frederiksværk i Nordsjælland er solgt til statens ejendomsselskab, Freja, for 15 mio. kr. Det er 45 mio. kr. færre end de 60 mio. kr. som Forsvarsministeriet forventede, at lejren kunne indbringe, da man i 2005 med forrige forsvarsforlig besluttede at flytte Søværnets Grundskole fra Auderød til Frederikshavn. Nu skal Auderød omdannes til rekreativt område.

Fortsat fald i byggeriets salg

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er firmaernes salg baseret på momsopgørelser faldet med 0,6 procent fra september til oktober i år. Mens branchegrupperne industri, råstofindvinding og forsyningsvirksomhed kan melde om uændret salg i september, må bygge- og anlægssektoren notere et fald på 2,6 procent i afsætningen.

Kommuneplaner bliver digitale

Ti kommuner har i samarbejde med bl.a. Realdania og Plan09 sekretariatet udviklet en model for digitale kommuneplaner, så borgere, ejendomsmæglere, investorer og andre professionelle nu nemt og hurtigt kan finde planer og regler, når de står med en ejendomssag. Otte af de ti eksempelkommuner er allerede gået i luften med en digital kommuneplan. Den niende følger efter nytår i 2010. Samarbejdet indgår som eksempelprojekt i partnerskabsprojektet Plan09, der arbejder med at udvikle dansk plankultur.

SKP-elever istandsætter byggeri

Istandsættelsen af den gamle Tolne Skovpavillon i Tolne ved Sindal skal udføres af skolepraktikelever på lærlingeuddannelsen fra EUC-Nord i Hjørring.

Foreningen Tolne Skovpavillon har indgået aftale med uddannelsesudvalgene ved EUC Nord i Hjørring om at renoveringsarbejdet skal gennemføres som såkaldt elevbyggeri ved hjælp af praktikelever på lærlingeuddannelsen indenfor bl.a. faggrupperne murer, tømrer og snedker. Eleverne bliver tilknyttet en entreprenør, som skal forestå den overordnede ledelse af byggeriet. De entrepriser, der ikke indgår i lærlingeprojektet, vil så vidt mulig blive udført af lokale håndværkere. Realdania støtter renoveringen af pavillonen med 500.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078