23948sdkhjf

Kort nyt - Entreprenør & Murer - januar 2010

Hver femte murer er uden job

Der er rekord i ledige murere. Det kan få dramatiske konsekvenser for faget. Derfor må regeringen tage initiativer nu, mener murerformand. Og det fortsætter kun én vej: Den forkerte, skriver 3F.

Den seneste opgørelse over antallet af ledige murere er så alarmerende, at det kalder på umiddelbar politisk handling. Ellers får det dramatiske følger for fagets fremtid. Det mener murernes brancheformand.

- Krisen er så dyb, at hvis regeringen ikke straks tager initiativer, som kan få gang i byggebeskæftigelsen, så går det ud over branchen på lidt længere sigt, siger Henrik Lippert, formand for Murernes Landsbrancheklub og 3F BJMF.

Henrik Lippert peger på, at en stor gruppe ældre forlader murerfaget. Samtidig er der stor risiko for, at de unge springer fra faget eller aldrig får gjort deres uddannelse færdig.

Projektering af Femern-bane i gang

Selskabet bag den kommende jernbane over Femern har udvalgt tre tekniske rådgivergrupper til projekteringen, skriver epn.dk. De skal arbejde med jernbanedelen af den faste kyst-kyst forbindelse over Femern Bælt. Det tyske Ingenieurbüro Dipl.- Ing. H. Vössing GmbH skal udføre jernbanedesign, Atkins Danmark A/S skal planlægge jernbanesikkerhed og joint venture-selskabet Rambøll-Arup-Vectura fra henholdsvis Danmark, England, Sverige skal foretage en analyse af jernbanekapaciteten. Femern A/S undersøger både muligheden for en skråstagsbro og en sænketunnel. Derfor skal den 19 km lange jernbaneforbindelse mellem den tyske og den danske kyst i den indledende både designes som en bro- og en tunnelløsning. Ifølge statstraktaten mellem Danmark og Tyskland skal jernbaneforbindelsen over Femern Bælt anlægges til en hastighed på mindst 160 km/t for persontog og mindst 120 km/t for godstog.

Nyt medlem i Asfaltindustrien

LKF Vejmarkering A/S i Rudkøbing er nyt medlem af Asfaltindustrien Arbejdsgiverforening med sin entreprenørdel, efter at have været associeret medlem i en periode. LKF’s industridel er medlem af DI - Organisation for Erhvervslivet.

Baggrunden er, at LKF vil være en del af Asfaltindustriens netværk og drage nytte af den synlighed og indflydelse, det giver.

Asfaltindustrien er ikke overraskende glad for at byde LKF velkommen, fordi det viser, at vej- og infrastrukturbranchen er et sandt videnserhverv, der lægger vægt på forskning og udvikling og skaber værdi for det danske samfund. Samtidig er LKF en virksomhed, der har meget at byde på. Målet er, at man bliver endnu bedre til at tiltrække og fastholde medarbejdere og til at sætte infrastruktur på dagsordenen.

Holstebro vælger Kaj Bech og NCC

Fra den 1. april 2010 skal Kaj Bech A/S udføre park- og vejdriften i byområderne i Holstebro Kommune, mens NCC Roads A/S tager sig af landområderne. Det er resultatet af den licitation, som Holstebro Kommune har holdt om park- og vejdriften i kommunen i de næste 5 år.

Tildeling af entrepriserne er sket efter kriteriet "økonomisk mest fordelagtigt". Den samlede pris for begge entrepriser er 41,5 mio. kr. om året. Entrepriserne løber som udgangspunkt i 5 år, men kommunen har mulighed for at opsige kontrakterne efter 3 år. Den nye entrepriseperiode starter den 1. april. I dag er det Kaj Bech A/S, der udfører park- og vejdriften i hele Holstebro Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141