23948sdkhjf

Elektrikere i klemme

Får man job i sin konkursramte arbejdsgivers nye firma, risikerer man, at Lønmodtagernes Garantifond ikke vil udbetale manglende løn fra det lukkede firma
LO-formand Harald Børsting går nu aktivt ind i et par sager, hvor elektrikere er kommet i en alvorlig økonomisk klemme, fordi de har fulgt med deres konkursramte arbejdsgiver over i hans nye firma.

Årsagen er, at Lønmodtagernes Garantifond nægter at udbetale elektrikernes manglende løn fra det lukkede firma, fordi der er for stor identitet mellem det nye og det gamle firma.

- Formålet med Lønmodtagernes Garantifond er jo netop at sikre medarbejderne mod følgevirkningerne af arbejdsgiverens konkurs, så de ikke bringes i en situation, som elektrikerne her, siger Harald Børsting, som også sidder i bestyrelsen for Lønmodtagernes Garantifond.

- Derfor må vi se nærmere på problemets omfang og på, om det er en sag, vi bør tage op i bestyrelsen i Lønmodtagernes Garantifond, mener LO-formanden.

Sagen er aktualiseret af elektriker Joakim Jansen, der har 118.000 kr. til gode hos Delko Electric, som gik konkurs 1. maj 2009, og elektriker Brian Rasmussen, som har 75.000 kr. i løn til gode fra samme konkurs. Brian Rasmussen har nu måttet sætte sit hus til salg, oplyser Elektrikeren.

- Jeg har ikke gjort andet, end jeg fik besked på, og nu sidder jeg så i en klemme og har ikke råd til at holde ferie, siger Joakim Jansen, der fulgte med over i sin arbejdsgivers nye firma efter konkursen i Delko Electric.

I modsætning til Joakim Jansen og Brian Rasmussen har de elektrikere, som ikke fik job i den konkursramte arbejdsgivers nye firma, alle fået deres løn fra det lukkede firma fra Lønmodtagernes Garantifond.

- Elektrikerne i det nye firma er kommet i klemme, fordi reglerne kræver, at de tager arbejde hurtigst muligt efter en konkurs, oplyser Dennis Fridthjof, afdelingsformand for DEF Storstrøm, som har kørt sagen for de berørte elektrikere.

Lønmodtagernes Garantifond måtte sidste år punge ud med rekord mange udbetalinger efter konkurser, og derfor hæves bidraget med 593 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144