23948sdkhjf

Maler-fagforening: - Ejer skjuler polakker

Medlem af bestyrelsen i Ejendomsforeningen Danmark kritiseres for at spille med fordækte kort i langvarig strid om polske arbejdere i hans ejendom på Amager
Konflikten mellem Malernes Fagforening og bestyrelsesmedlem i Ejendomsforeningen Danmark, Søren Impgaard Nielsen, spidser nu til med beskyldninger mod ejendomsejeren for at have ført dem bag lyset.

Malernes Fagforening er fortørnet over, at den efter længere tids indsats har fået gennemført en overenskomst med firmaet, som ikke holder, da entreprenøren, Nemtogbilligt.eu har givet forkerte oplysninger.

Firmaer sagde, det var polsk registeret, men ifølge Malernes Fagforening siger SKAT, at firmaet er dansk. Den indgåede udenlandske overenskomst holder derfor ikke.

- Søren Impgaard Nielsen spiller med fordækte kort og handler efter vores holdning mod bedre vidende. Samtidig med, at vi prøver at lave en aftale med firmaet viser det sig, at der er en helt andet polsk firma, der ikke har indgået nogen faglige aftaler af nogen art. Det holder ikke, siger Rasmus Gunnarson, der er næstformand i Malernes Fagforening i København.

Enkeltmandsfirmaer

Trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes Mester Tidende at få fat i Søren Impgaard Nielsen for at få en kommentar.

Han er medejer af firmaet IN Ejendomme, der ejer ejendommen Augustagade 12 til 20 på Amager som i over en måned har været ramt af en sympatikonflikt fra LO på grund af, at der ikke foreligger nogen aftaler med de faglige organisationer.

I første omgang har det handlet om firmaet Nemt OgBilligt.eu, som er blevet hyret af Søren Impgaard Nielsen til at renovere ejendommen. Dette er dog et enkeltmandsfirma, som påstår, at det ikke har polske enkeltmandsfirmaer til opgaven i Augustagade.

Efter nogle ugers blokade som blandt andet betød, at et par danske elektrikerfirmaer droppede opgaver der, hvilet stoppede renoveringen valgte NemtOgBilligt.EU at begynde at tale med fagforeningen.

Det endte med en overenskomst for et par dage siden, men den holdt så ikke, da firmaet ikke som sagt var polsk.

Malerne Fagforening prøver nu igen, og har sendt en ny tiltrædelsesoverenskomst til firmaet.

Rystet fagforening

Men opdagelsen af et nyt polsk firma på pladsen ryster dem. Firmaet hedder Darkmal og er et polsk enkeltmandsfirma, der igen har hyret en række enkeltmandsfirmaer på pladsen.

- Det virker på os, som om vores modpart ikke er interesseret i at følge nogen spilleregler, og forsøger at forhale sagen. Men nu inviterer vi også Darkmal til at lave en aftale med os, så de kan spille efter de samme regler som alle andre på det danske arbejdsmarked, siger Rasmus Gunnarson fra fagforeningen.

Som sagt har ejeren Søren Impgaard Nielsen ikke kommenteret sagen, men hans forening Ejendomsforeningen Danmark synes, det er en ulykkelig sag, og foreningen prøver at hjælpe med at få den afsluttet.

- Vores medlem er et offer i denne sag. Det koster ham mange penge, at renoveringen i hans ejendom står stille. Sagen står jo ikke mellem ham og fagforeningen. Så det er ganske urimeligt, siger direktør Torben Christensen.

Bedst med aftale

Torben Christensen ønsker ikke at kommentere de konkrete faglige stridigheder, da det er en arbejdsmarkedssag, som ikke juridisk vedrører foreningen.

- Man skal huske på, at det ikke er ulovligt ikke at have en overenskomst. Derfor må en bygherre jo dybest selv bestemme, hvem vedkommende hyrer. Men vi vil da ikke lægge skjul på, og har også sagt til NemtOgBilligt.eu at det ville tjene sagen bedst, hvis de indgik en aftale med fagforeningen, siger direktøren i Ejendomsforeningen Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109