23948sdkhjf

Overenskomster på vej

Længere opsigelsesvarsler, bedre fratrædelsesgodtgørelser og mere i pension. Det er de tre emner, som Blik & Rørarbejderforbundet møder op med i forårets overenskomstforhandlinger. Derimod står det allerede nu klart for forbundsformand Max Meyer, at branchen næppe kan forvente de store lønstigninger i de kommende måneders forhandlinger.

- Jeg har et håb om, at vi kan få gennemført nogle længere opsigelsesvarsler eller en anden form for fratrædelsesgodtgørelse, siger forbundsformand Max Meyer.

Skal blik- og rørarbejderne vælge mellem længere opsigelsesvarsler og fratrædelsesgodtgørelser, er forbundsformanden samtidig overbevist om, at stemning taler mest for en fratrædelsesgodtgørelse.

- Der er heller ingen tvivl om, at øget pension er blandt de ønsker, som vi har en chance for at komme igennem med, mener Max Meyer.

Forbundsformanden gør opmærksom på, at den danske model giver arbejdsmarkedet parter mulighed for selv at aftale løn- og arbejdsforhold.

- Modellen burde indeholde fleksibilitet og sikkerhed, men det er så som så med sikkerheden, når dagpengene kun dækker omkring halvdelen af lønnen for en servicesvend på en gennemsnitlig timeløn. Derfor er der virkelig noget at arbejde for, så vi sikrer vores medlemmer, når de bliver ledige, påpeger Max Meyer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11