23948sdkhjf

Dana Lim gør op med fortiden

Højteknologiske løsninger, der er specialtilpasset til den individuelle opgave, har afløst den nostalgiske universal-limtube
- Vi er i dag så meget mere end den gule limtube, at det næsten er pinligt, at folk stadig primært forbinder os med skolelimen. Det er lidt som stadig at skulle have sit konfirmationsjakkesæt på, som man er vokset ud af for mange år siden.

Det siger adm. direktør for Dana Lim, Mogens Overgaard og tilføjer, at denne genkendelighed godt kan være en stopklods i forhold til at udvikle sig. Derfor ønsker man nu at lægge den del af fortiden bag sig. Den gule Universal-limtube har eksisteret næsten i samme indpakning siden grundlæggelsen af firmaet for over 70 år siden og er altså lige så dansk som Morten Korch og Stauning. Men dette nostalgiske billede passer dårligt på den moderne og højteknologiske virksomhed, som Dana Lim er i dag, siger Mogens Overgaard, som overtog firmaet i 1988 og siden da har indført højteknologiske løsninger, der er specialtilpasset til den individuelle opgave.

- Da jeg begyndte i 1988, var Dana Lim faktisk tæt på at blive hægtet af markedet. Der blev ikke taget nye initiativer, og når det ikke går fremad, så går det ofte tilbage, hvilket også var tilfældet her, udtaler Mogens Overgaard.

Øget fokus på indeklimaet i bygninger har skærpet kravene til byggematerialerne. Det har Dana Lim taget konsekvensen af og præsenteret tre nye lime og én fugemasse, som er indeklimagodkendt efter de højeste standarder – EMICode EC1 og altså uden skadelige stoffer for indeklimaet. I udviklingsarbejdet har man fundet recepter, hvor der ikke indgår kemikalier som for eksempelvis acetaldehyd og formaldehyd, der udsender gasser til luften. Erstatningen af de skadelige stoffer er sket, uden at det er gået ud over kvaliteten, fremhæver virksomheden.

Dana Lim A/S producerer mere end 400 forskellige lim- og fugemassetyper på fabrikken i Køge. Og på firmaets udviklingslaboratorium forsøger teknikere og ingeniører dagligt at flytte grænserne for limens formåen, så der hele tiden kommer nye, bedre og mere miljøvenlige produkter på markedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078