23948sdkhjf

Fart på økologisk naturmaling og træbeskyttelse

Nyt initiativ skal sparke mere gang i anvendelsen af økologiske produkter til vægge, lofter, gulve, møbler og træflader i Danmark
Økomaling.dk er blevet importør af sortimentet fra pionérvirksomheden AURO, der gennem mere end 25 år har været frontløber i Europa ved udviklingen af økologisk naturmaling og træbeskyttelse. Ved fremstillingen af produkter anvendes udelukkende vand samt råstoffer fra planter og mineraler - intet andet.

Naturprodukterne er kendetegnet ved, at de ved sammenligning med konventionelle produkter holder en høj teknisk standard - den vandbaserede lasur (bejdse) nr. 160 er kåret som testvinder, mens mange andre produkter ved sammenligninger har fået udmærkelsen "meget god". Men fordi AUROs varer samtidig er fremstillet konsekvent økologisk, er ingredienserne biologisk nedbrydelige - og det betyder, at indtørrede produkter og behandlet træ kan komposteres, hvorved bestanddelene igen kan indgå i det naturlige kredsløb - uden at forurene naturen.

De forskellige typer vægmaling er kvalitetsmæssigt også fuldt på højde med de bedste konventionelle typer, men da AUROs naturmaling er fremstillet på naturharpiksbasis, har en meget god dækkeevne og rækker meget langt - indtil 10 m2 pr. liter, betyder det ved sammenligning med andre typer vægmaling, at man nu kan vælge økologisk - uden at det koster på kvalitet eller pris.

Når det gælder produkterne til overfladebehandling og -beskyttelse af gulve, møbler og træflader, har AURO gennem et støttet udviklingsprojekt til millioner udviklet nye vareserier, der supplerer de citrusduftende "CLASSIC"-produkter, der indeholder appelsinolie som opløsningsmiddel. AQUA-serien fra 2001 gjorde det af med behovet for opløsningsmidler, mens den efterfølgende PUR SOLID-serie er fremstillet uden vand eller opløsningsmidler, og derfor udelukkende består af planter og mineraler. Den kombination har givet ædle, naturlige, forbrugsbesparende og meget langtrækkende kvalitetsprodukter. For eksempel dækker 1 liter beskyttende Hård Voks nr. 171 et gulvareal på op til 100 m2.

Hidtil har AUROs produkter kun været forhandlet i meget begrænset omfang i Danmark, men med etableringen af Økomaling.dk sparkes arbejdet for alvor i gang. Produkterne forhandles indtil videre gennem importørens egen internetbutik.

Yderligere oplysninger om Økomaling.dk, AURO, produkterne, råstofferne o.a. kan læses på www.okomaling.dk

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109