23948sdkhjf

Flere opgaver udliciteres

Private udbydere klarer sig bedre end kommunale, når opgaverne bliver sendt i udbud
Udliciteringen af rengøringsopgaver steg markant i 2009 og forventes at stige i det nye år. Indenrigs- og Socialministeriet har netop offentliggjort data over kommunernes brug af private leverandører i 2009. Opgørelsen viser, at kommunerne gjorde større brug af private leverandører sidste år end i årene før.

Den Private Leverandør Indikator, PLI, viser samtidig, at stadig flere rengøringsopgaver nu varetages af private leverandører. Den samme tendens viser Indikator for Konkurrenceudsættelse, IKU.

- Det er tydeligt, at de private udbydere klarer sig bedre end de kommunale, når opgaverne bliver sendt i udbud, siger rengøringsanalytiker, Jørgen Jensen.

Han gør opmærksom på, at regeringen og Kommunernes Landsforening har aftalt, at kommunerne samlet set skal benytte mindst 26,5 procent privat rengøring i 2010.

- Jeg er overbevist om, at mængden af privat rengøring i kommunerne vil stige endnu mere i år end sidste år, hvor udviklingen ellers også steg, siger Jørgen Jensen.

Rengøringsanalytikeren begrunder sit synspunkt med, at kommunerne har brug for at spare penge.

- Det er ved at gå op for kommunalpolitikerne, at de kan lære meget af at følge Gribskov og Jammerbugt kommuners udliciteringspolitik, fortæller rengøringsanalytiker, Jørgen Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094