23948sdkhjf

Færre praktikaftaler

Malerbranchens krise sætter spor i tilgangen af lærlinge. Ny støtteordning hjælper ikke nok
På trods af, at malermestrene bliver belønnet med et tilskud på 50.000 kroner for hver gang, de tager en ny lærling til sig, så har bonusordningen ikke givet flere lærepladser i malerbranchen. Det er den generelle situation for samtlige malermestre i Danmark. Det gælder uanset, om de er medlemmer af Danske Malermestre, Malersektionen i Dansk Industri eller står uden for nogle af disse arbejdsgiverorganisationer.

For at skaffe flere praktikpladser til de unge på erhvervsuddannelserne blev bonussen til arbejdsgiverne i efteråret forhøjet til 50.000 kroner. I malerbranchen har det ekstra tilskud dog ikke haft den ønskede effekt.

- Det er beklageligt, men et udtryk for den situation, som malermestrene står i, siger Ole Draborg, der er adm. direktør hos Danske Malermestre.

Han så helst, at malermestrene bakkede op om ordningen, men forstår godt sine medlemmer.

- Med en ledighed på tæt ved 25 procent blandt malermestrene i Danmark kan det knibe med at skaffe beskæftigelse til lærlingene, påpeger Ole Draborg.

Siden den økonomiske krise indtog i efteråret 2008 er antallet af nye lærlinge faldet drastisk i malerbranchen. Arbejdsgiverne levede op til målet om en tilgang af nye lærlinge i årene 2004-2008, sidenhen er der dog kun indgået ganske få uddannelsesaftaler.

- Det kan få fatale følger for hele malerbranchen. Vi har mange svende, som på grund af alder forlader faget de kommende år, og da krisen ikke forventes at vare ved, bliver der mangel på uddannede malere i løbet af få år. Set i dét lys er det afgørende, at tilgangen til faget sikres gennem flere praktikpladser, mener Ole Draborg.

Nedgangen i antallet af nye lærlinge fordeler sig over hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11