23948sdkhjf

Flere unge skades

Ny undersøgelse viser, at unge malere har størst risiko for at komme ud for en arbejdsskade
Flere unge end ældre malersvende får arbejdsskader. Det viser en ny international undersøgelse, som bekræftes af samtaler med flere malermestre rundt om i Danmark. Årsagen er ikke, at de unge er mere risikovillige, men derimod, at de får tildelt de farligste jobs, viser en canadisk undersøgelse.

- Undersøgelsen er interessant, idet den bekræfter, hvad vi troede i forvejen, siger seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Johnny Dyreborg.

- Canadierne dokumenterer, at unge primært har en større risiko for at komme ud for en arbejdsskade, fordi deres arbejdsopgaver er forbundet med flere risici, og ikke fordi de er unge, fortæller Johnny Dyreborg.

De canadiske forskere konkluderer i deres undersøgelse, at instruktioner kan være vigtige for de unge, men at det mest effektive middel til at undgå arbejdsulykker er at fjerne eller begrænse problemerne.

Arbejdsmiljøforskeren gør opmærksom på, at det overraskende i undersøgelsen er, at de unge bliver sat til de farlige opgaver.

- Vi kan ikke vide, om det samme gør sig gældende i Danmark. Tidligere troede vi, at unge kommer ud for flere arbejdsulykker, fordi de er mere risikovillige og uerfarende. Undersøgelsen fra Canada er derfor interessant, fordi det dokumenterer, at unge primært har en større risiko for at komme ud for en arbejdsskade, idet deres arbejdsopgaver er forbundet med flere farer, og ikke fordi de er unge, siger Johnny Dyreborg.

For at nedbringe antallet af arbejdsulykker blandt unge malere anbefaler Johnny Dyreborg, at malermestrene tager fat i arbejdspladsernes organisatoriske opbygning og sikkerhed.

Ifølge ulykkestal for Europa har unge i aldersgruppen 18-24 hele 50 procent højere risiko for at komme ud for en arbejdsulykke end deres ældre kollegaer. Det skyldes især, at de unge bliver sat til at løse de mest risikofyldte opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14