23948sdkhjf

Effektiv isolering fra Sundolitt

Traditionelt hvidt EPS tilsat grafit giver et nyt gråt isoleringsmateriale - Sundolitt Climate+. Det er i stand til at reducere varmetabet fra den infrarøde varmestråling, som andre isoleringsmaterialer hidtil haft vanskeligt ved at håndtere.

- Vi har tilsat vores hvide EPS en vis mængde grafit, som betyder, at materialet kan reflektere infrarød varmestråling. Det giver 20 procent bedre isolering eller om man vil 20 procent slankere isoleringsplader, forklarer udviklingschef Claus Jørgensen, Sundolitt as.

Der er store muligheder for anvendelse af det nye materiale. Navnlig er det velegnet til energirenovering af eksisterende bygninger og til nyt lavenergibyggeri.

De nye slankere isoleringsplader kan især være en fordel, hvor pladsen er trang, eller hvor man ønsker slankere bygningskonstruktioner.

- Vi ser store muligheder for det nye materiale i forbindelse med energirenoveringer af eksisterende byggeri. Her er pladsforholdene ofte begrænsede, så når materialet fylder 20 procent mindre, opnår man alt andet lige et tilsvarende bedre isoleringsresultat, fastslår Claus Jørgensen.

I dag er udvendig efterisolering af etagebyggeri besværligt med de hidtil nødvendige isoleringsmaterialer og –tykkelser. Da Sundolitt Climate+ reducerer isoleringstykkelsen med 20 procent, og forsynet med den brandteknisk rigtige beklædning vil det nye produkt lette gennemførelsen af den slags projekter betydeligt.

Hidtil har det ofte været nødvendigt at opføre lavenergihuse – herunder passivbyggeri – med meget tykke ydervægge og relativt små vinduer for at leve op til de krævede standarder.

Claus Jørgensen mener, at det nye produkt gør det muligt at skabe mere harmoniske og bedre lavenergiboliger:

- Mindre isoleringstykkelse betyder slankere konstruktioner, og det gør det nemmere at skabe lyst og luftigt lavenergibyggeri. Det betyder samtidig mindre materialeforbrug til andre bygningselementer – f.eks. ved sokkel, vinduer, døre og tag.

Og så peger han desuden på, at den mindre isoleringstykkelse naturligvis også frigør mere areal til beboelse. Eller det kan udnyttes til at minimere de udvendige mål på bygningen, som så igen betyder besparelser på ejendomsskatten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109