23948sdkhjf

Fra byggelederskur til totalleverance

Det startede med et byggelederskur på SEBs byggeplads i 2006, og har udviklet sig til en hel skurby og et tæt samarbejde mellem Ramirent og SEBs byggeledelse
Da de første spadestik i 2006 skulle tages til SEB Bank og Pensions nye domicil på hjørnet mellem Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge, var etableringen af en skurby noget af det første, der skulle på plads.

- Vi skulle have 120 mand og 40 funktionærer placeret på en byggegrund, der ganske enkelt var for lille til at huse dem, fortæller Henrik Funch, der er chef for byggeledelsen hos SEB og ansvarlig for den daglige drift af byggepladsen.

Midt på offentlig vej

- Vi fik tilbud på skurleverancen fra forskellige entreprenører, men valgte Ramirent, da de både var billigst i pris og samtidig kom med et løsningsforslag, der matchede vores krav og var optimalt i forhold til pladsen, forklarer Henrik Funch. En del af skurbyen blev etableret på offentlig vej, men med så smalle skurvogne, at det ikke gik ud over den daglige trafik. Her var Ramirent den eneste entreprenør, der kunne stille med den type af skurvogne.

SEBs forlængede arm

Fra at levere det første byggelederskur bestående af fire stk. flexmoduler med el-, vand- og kloaktilslutning fungerer Ramirent i dag som SEBs forlængede arm på byggepladsen, hvor de blandt andet sikrer, at lovkravene i forbindelse med afstivning og afspærring overholdes, at der bliver ryddet op efter håndværkerne, og at den interne skiltning er på plads. Siden sidste vinter har Ramirent desuden stået for interimsopvarmning af hele byggepladsen.

- Vi er selvfølgelig glade for at være kommet med i et projekt som det her. Ikke mindst fordi byggeledelsen hos SEB har taget positivt imod de løsningsforslag, vi er kommet med, fortæller Gert Panton, der er den projektansvarlige hos Ramirent.

- Under et så stort byggeprojekt dukker der hele tiden nye udfordringer op, som skal løses her og nu. Det er alt fra byggepladsskiltning til rengøring af maskiner, stilladsløsninger, opsætning af byggehejs og højtryks byggevandsinstallationer. Kort sagt alt det der skal til, for at en byggeplads fungerer.

- Lige fra starten har vi haft én fast kontaktperson hos Ramirent, hvilket betyder, at mange ting er blevet løst langt hurtigere, end hvis vi skulle ringe rundt til flere forskellige, fortæller Henrik Funch og henviser til den fredag aften, hvor han blev ringet op af Københavns Kommune.

Sikring med det samme

- De mente, vores byggepladsskiltning risikerede at blæse omkuld og vælte ud på Kalvebod Brygge. Derfor ringede jeg til Gert Panton, der i løbet af weekenden tog ud og sikrede skiltene.

- Det giver stor værdi til os, når vi kun skal henvende os ét sted for at få løst tingene. I de tilfælde, hvor Ramirent ikke selv har ressourcerne, som eksempelvis ved skadedyrsbekæmpelse, så løser de det gennem deres netværk. Det skaber luft i hverdagen og plads til, at vi kan koncentrere os om selve byggeriet, når vi ikke selv skal ud og finde forskellige underleverandører. Vi hiver blot fat i Kim Jensen fra Ramirent, der i dag er vores kontaktperson, så sørger han for, at tingene bliver løst, lyder den afsluttende kommentar fra Henrik Funch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109