23948sdkhjf

DGM støver din byggeplads af

Dansk Grusgrav Materiel har specialiseret sig i materiel der kan betvinge støvet ved bl.a. nedrivning. Det sker med en vandtåge
Nej, det er ikke ren tågesnak, men alligevel; Firmaet Dansk Grusgrav Materiel ApS, (DGM red) er gået til kamp mod støv- og lugtgener i Danmark med industriel støvkontrol.

DGM er blevet autoriseret eneforhandler af DE-DUST vandtågekanoner fra det Hollandske firma Dehaco. Kontrol og bekæmpelse af støv og lugt er et nyt område, som det forventes, vil få stor opmærksomhed i de kommende år efterhånden som krav til miljøforbedrende foranstaltninger bliver større.

Bredt sortiment

Som forhandler af Metso’s brede sortiment af bl.a. knusere og sigter, hvor der udvikles støv, ser vi det som vores opgave også at kunne tilbyde vore kunder løsninger til støvbekæmpelse både for at forbedre arbejdsmiljøet i anlægget, men også for at reducere belastningen på omgivelserne. Vand er godt til at slukke tørsten, men er også et ideelt middel til sikker og miljørigtig støvbekæmpelse, da der ikke efterlades farlige stoffer til skade for naturen, forklarer direktør Uffe Yring-Nielsen fra Dansk Grusgrav Materiel.

DE-DUST er specielt udviklet for effektiv støvkontrol og reducerer risikoen for sygdomme forårsaget af støvproblemer samt giver en god måde at forbedre luftkvaliteten i anlæggene på.

- Vi må i fremtiden forvente at naboer til grusgrave, nedbrydnings-, genbrugs- og andre anlæg, der støver vil stille krav om at denne gene reduceres mest muligt og at anlæggets miljøgodkendelse vil afhænge af en dokumenteret egnet løsning, siger han.

Renovering og nyt

DE-DUST kan f.eks. også anvendes ved renoveringsopgaver og nybyggeri, hvor støvende anlægsarbejde kan være meget generende i bymæssig bebyggelse, hvor der typisk er beboelser tæt på arbejdsområdet.

Materiellet bekæmper støvet ved at en vandtåge af meget fine dråber på 50 – 200 micron sprøjtes ud og spredes af en kraftig ventilator over det støvbelastede område. På grund af den fine dråbestørrelse bindes støvet og trækkes med ned inden det spreder sig til de omkringliggende områder.

Vand-tågekanoner er ud over deres miljørigtige måde at bekæmpe støv på særdeles lette at betjene og vedligeholde. Programmet fås i mange størrelser som stationære modeller, hvor dette ønskes og kan også leveres som mobile enheder der let kan flyttes fra opgave til opgave. Som ekstra udstyr kan kanonen monteres med et doseringssystem, der gør det muligt at tilsætte støv og lugt bekæmpende additiver, hvis der er behov for dette.

En anden fordel ved metoden er at man undgår den flooding som typisk kendes fra spray- og sprinkleranlæg og man slipper for at arbejde i det mudder som opstår når store mængder vand er koncentreret på et lille område.

Også indvendige tåger

DGM sælger også en model Pico, der er særligt egnet ved indvendige renoveringsopgaver. Pico"en fylder ikke mere end en sækkevogn og er derfor særligt velegnet for håndværkere og nedbrydere der har støvproblemer i det daglige arbejde.

Foruden vandtågekanoner har hollandske Dehaco et bredt program af maskiner og udstyr for nedbrydningsbranchen.

- Jeg ser store muligheder i vores nye produktprogram fra hollandske Dehaco fordi der helt klart en et behov for maskiner til støvbekæmpelse og med vores samarbejde med Dehaco har vi fået en samarbejdspartner der har mange års erfaring inden for dette område forklarer direktør Uffe Yring-Nielsen fra Dansk Grusgrav Materiel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11