23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Håndværkere slipper fri af topskattefælden

- Vigtigt at fastholde angrebene på topskatten, fastslår Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen
Ifølge regeringens udspil til en skattereform, slipper op imod en kvart million danskere slipper for at betale topskat.

- Det er ganske mange, og regeringen bør roses for at klø på med at skubbe grænsen for topskat op ad. For byggeriets ansatte har topskatten været en uforståelig skattefælde, der har virket negativt i forhold til at yde den ekstra indsats.

For få år siden ville 40 pct. af håndværkerne blive ramt af topskat, hvis de arbejdede mere. Det tal er reduceret og vil blive reduceret yderligere. Det er den rigtige linje at følge, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri i en kommentar til regeringens udspil til en skattereform.

Lars Storr-Hansen gør dog også opmærksom på, at selv om man gør det mere attraktivt at arbejde, så sker det på en dyr måde. Han er således godt bekymret over fordoblingen af det i forvejen meget dyre beskæftigelsesfradrag.

- Vi anerkender formålet, som handler om at belønne det at tage et arbejde – et forslag, som skal forstås i sammenhæng med signalerne om tilbageholdenhed på overførselsindkomsterne, pointerer Lars Storr-Hansen.

Kikser vedr. rejsefradrag

Til gengæld er der ifølge Dansk Byggeri tale om en decideret kikser med forslaget om at reducere rejsefradraget. Forslaget vil skabe mere stivhed på arbejdsmarkedet og vil ikke virke i forhold til sin hensigt, nemlig at gøre dansk arbejdskraft konkurrencedygtig med udenlandsk.

- Regeringen vurderer selv, at halvdelen af fradraget bruges af udlændinge, så halvdelen rammer altså dansk arbejdskraft. Og vi forventer, at den rammer hårdere her, for udenlandsk arbejdskraft vil fortsat finde Danmark attraktiv.

Meget tyder således på, at forslaget først og fremmest vil betyde mindre mobilitet for dansk arbejdskraft, siger Lars Storr-Hansen og peger på, at finansieringsbidraget tilmed er meget beskedent.

Lars Storr-Hansen peger videre på, at det er godt at tale om øgede fradrag for investeringer.

- Det håber vi så på vil komme til at gælde både maskiner og energiinvesteringer. Men for erhvervslivet generelt er det dog problematisk at øge bankernes udgifter i en tid, hvor vi prøver at få dem til at låne mere ud, og på den lange bane er Dansk Byggeri bekymret over reduktionen af rentefradraget, der vil ramme boligmarkedet – f.eks. boligforbedringer, hvor renoveringstakten må forventes at blive lidt lavere.

tøtte

Se regeringens udspil til en skattereform her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078