23948sdkhjf

Håndværksrådet: Skattereform er et skridt i den rigtige retning

RADIO MESTER TIDENDE: Hurtigere afskrivninger øger produktiviteten, understreger Håndværksrådets formand, Niels Techen
Regeringen sender et fornuftigt og klart signal med en skattereform, der medfører større arbejdsudbud og muligheder for at styrke de små og mellemstore virksomheders produktivitet.

Det er dog et stort problem, at skattereformen lægger nye byrder på erhvervslivet ved at indeksregulere en række afgifter; f.eks. på diesel og flere grønne afgifter. Et øget afgiftstryk er ikke, hvad Danmarks små og mellemstore virksomheder har brug for lige nu.

Det siger Håndværksrådet formand Niels Techen i en kommentar til regeringens udspil til en skattereform.

- Det er glædeligt for de små og mellemstore virksomheder, at deres medarbejdere med den hævede topskattegrænse nu får et stærkere incitament til at levere en ekstra arbejdsindsats. Den rygstøtte til virksomhederne og deres medarbejdere er et vigtigt element i arbejdet med at øge produktiviteten i de små og mellemstore virksomheder, siger Niels Techen

Med det forhøjede beskæftigelsesfradrag bliver det mere attraktivt at komme ud på arbejdsmarkedet, og det vil styrke virksomhedernes rekrutteringsgrundlag.

Hurtigere afskrivninger fremmer vækst

Håndværksrådet har gennem flere år presset på for hurtigere afskrivninger på virksomhedernes maskiner og udstyr.

- I Håndværksrådet har vi længe påpeget behovet for at sætte skub i erhvervslivets investeringer, f.eks. ved at indføre højere skattefradrag på maskiner og andet materiel.

Regeringens udspil lægger op til hurtigere afskrivninger og imødekommer dermed et stærkt ønske i virksomhederne om at forny sig og på den måde øge produktiviteten, fremhæver Niels Techen.

tøtte

Hør interview med Håndværksrådets formand, Niels Techen

Se regeringens udspil til en skattereform her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078