23948sdkhjf

Solcellefirmaer klar med rabat til grundejerforeninger

Landets grundejerforeninger kan hente en betydelig rabat, hvis de går sammen om at indhente tilbud på opsætning af solcelleanlæg. Så klar er meldingen fra en række solcelleleverandører, der vifter med rabatter på op til ti procent i et marked, der fortsætter med at vokse og vokse
Omkring 30.000 solcelleanlæg er efterhånden opsat på de danske parcelhuse, rækkehuse og boligforeninger. I 2012 er salget af de populære celler eksploderet så meget, at regeringen nu overvejer at gøre det mindre gunstigt at investere i solceller. Indtil videre har denne trussel ikke haft en effekt på salget af solceller herhjemme, og danskerne bliver ved med at købe solceller.

Nu viser det sig, at landets grundejerforeninger, der typisk repræsenterer parcelhuskvarterer, villaer og rækkehuse, med fordel kan gå sammen om at købe solceller, frem for at hver enkelt husejer retter henvendelse til et solcellefirma og køber anlægget. Hos 3byggetilbud.dk, der blandt andet formidler solcelleopgaver i Danmark og som samarbejder med en række landsdækkende solcelleleverandører, fortæller man, at grundejerforeninger kan hente en betydelig rabat, hvis de går sammen om solcelle-projektet.

Rabat på 5-10 pct.

- Vi har været i kontakt med vores leverandører, der sælger solcelleanlæg, og her lyder det enstemmigt, at man er klar til at give en rabat på 5-10 rabat, hvis man som grundejerforening går sammen om at bestille solceller til kvarteret. Jo flere anlæg leverandørerne skal sætte op, jo billigere kan de købe materialerne hjem hos deres leverandører, og det gavner grundejerforeningernes husejere, når de skal have solceller.

Samtidig er der en tendens til, at grundejerforeninger går sammen om at bestille solceller frem for at gøre det hver især, siger kommunikationschef Michael Müller.

3byggetilbud.dk modtager hver dag en række solcelleopgaver, som firmaets leverandører udfører. Et af dem er Aktiv Sol, der er landsdækkende solcelleleverandør. Firmaet oplever en stigende efterspørgsel på solceller fra grundejerforeningerne, og her er man klar til at give en rabat.

Grundejerforeninger går i gang

- Jo flere boligejere, der knytter sig til projektet, jo mere kan vi give i rabat. Vi giver omkring fem procent, hvilket er en del, når vi snakker om anlæg til over 100.000 kroner. Vi oplever, at grundejerforeningerne er kommet godt i gang med solcellerne, og vi er ofte ude at besøge dem for at afgive nogle tilbud. Mange af projekterne kommer vi i gang med, siger adm. direktør Frank Jørgensen.

Hos Dansk Solcelleinstallation er man klar til at give en rabat på op til ti procent, hvis en grundejerforening skal have udført en stor solcelleopgave med for eksempel 10-15 solcelleanlæg. Meldingen er den samme hos Living Energy, der siger, at materialerne kan indhentes billigere, når der er tale om flere anlæg.

Rabat afhænger af tagkonstruktion

- Det er helt sikkert, at vi kan give en rabat, hvis flere går sammen om et solcelleprojekt. Det konkrete beløb kan være svært at sige, da det afhænger af tagkonstruktionen og tagets hældning, men det er meget rentabelt at gå sammen om det. Samtidig kan vi i visse tilfælde give en rabat i form af en forlænget forsikring på frem år på inverteren, siger energirådgiver hos Living Energy Henrik Bilbo.

3byggetilbud.dk har i 2012 formidlet omkring 700 procent flere solcelleopgaver sammenlignet med 2011.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063