23948sdkhjf

Spar penge og energi i sommerhuset

Stort besparelsespotentiale ved at energirenovere sommerhuse
Mange boligejere har fokus på helårshusets energiforbrug, men overser ofte sommerhuset - og her ligger der en potentiel stor besparelse og klimaeffekt ved selv små tiltag.

De ca. 200.000 danske sommerhuse har et stort el-forbrug på ca. 705 mio. kWt årligt. Det er en stigning på over 90 pct. over de sidste 30 år.

Der er heldigvis meget man kan gøre for at spare energi og penge i sommerhuset, især hvis man også tænker på hele det årlige forbrug. Ca. 70 pct. af de danske sommerhuse bruges typisk en uge i løbet af vinteren, og det koster, for husene er som regel dårligt isolerede.

En investering i energirenovering kan især anbefales, hvis man ejer et af de ca. 18.000 sommerhuse som benyttes til helårsbeboelse, eller bruger sit sommerhus intensivt, dvs. mere end 6 uger i vinterhalvåret.

For det flertal af danske sommerhuse, som stort set kun bruges om sommeren, går den største del af elforbruget til opvarmning af brugsvand. Vandopvarmning i el-kedel er en almindelig, men rigtig dyr løsning både privatøkonomisk og energimæssigt. En af de bedste anbefalinger er derfor at investere i et solvarmeanlæg til opvarmning af det varme vand.

I hæftet "Spar penge og energi i dit sommerhus – Anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset" fra Det Økologiske Råd er der anbefalinger om bl.a. solvarme, solceller, vinternedlukning, ventilation, efterisolering, varmepumper, brændeovne, samt udlejnings- og forsikringsaspekter. Hæftet fokuserer på, hvordan sommerhusejere lettest og bedst kommer i gang med at spare energi og penge i sommerhuset, og der er meget at hente:

tøtte

Hent hæftet her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094