23948sdkhjf

Skjulte offentlige opgaver for 283 mia. kr.

Mere end 80 pct. af de offentlige opgaver bliver aldrig sendt i udbud, og mange virksomheder ved ikke, at de går glip af store forretningsmuligheder. Et nyt overvågningsværktøj, Proff Leads fra Eniro, giver overblik over milliardpotentialet og holder virksomheder opdateret på de offentlige opgaver
Hvert år søger de offentlige myndigheder leverandører til opgaver for mere end 375 milliarder kroner, og heraf bliver kun opgaver for 92 milliarder kroner sendt i udbud.

De mange opgaver under udbudsgrænsen udgør et kæmpestort forretningspotentiale, som alt for få virksomheder er opmærksomme på. Det kan det nye overvågningsværktøj, Proff Leads fra Eniro, lave om på.

Med Proff Leads får danske virksomheder nemlig adgang til information om alle former for offentlige opgaver og udbud. Ved at oprette en søgeagent bliver virksomheden varslet, når de offentlige kunder er på vej med en opgave inden for virksomhedens forretningsområde.

Proff Leads samler information fra flere end 5.000 kilder i Danmark – i alt over en million dokumenter. Dermed får virksomheden et nemt og hurtigt overblik over de mange offentlige opgaver.

Lavthængende frugter

Produktchef hos Proff Leads, Peter Rald, peger på, at det især er mindre og mellemstore virksomheder, der kan få glæde af værktøjet.

- Proff Leads giver virksomheden mulighed for at komme tidligere ind i opgaveprocessen og derved få bedre mulighed for at vinde de kommunale ordrer. Det gælder ikke mindst de virksomheder, der ikke har ressourcer eller tid til selv at holde sig opdaterede på de utallige offentlige opgaver, der bliver løst af private virksomheder.

Med Proff Leads får virksomheden et unikt overblik og bliver desuden rådgivet i, hvordan man byder ind på opgaverne, siger Peter Rald.

- Med et marked for offentlige opgaver på over 283 milliarder kroner om året kan et stort antal virksomheder plukke nogle lavthængende frugter, fremhæver Peter Rald.

Oplysninger fra offentlige referater

Når en kommune eksempelvis skal have isoleret en skole, købe parkredskaber eller lægge nye fortove, har alle virksomheder i den relevante branche i princippet mulighed for at byde ind på opgaverne. Det kræver blot, at de er klar over, at opgaverne findes.

Proff Leads samler og indekserer referater fra bestyrelsesmøder i kommuner, stat og regioner.

Dermed får man et komplet overblik over, præcis hvilke offentlige myndigheder der overvejer eller allerede har besluttet at købe produkter eller ydelser ind på et givent område. I alt giver Proff Leads overblik over offentlige opgaver til en værdi af 375 mia. kr., hvoraf de 283 repræsenterer opgaver, der ikke kommer i udbud.

Proffs Leads er en del af Proff.dk, som giver et samlet overblik over danske virksomheder. På Proff.dk kan man bl.a. lave opslag på personer og virksomhedsdata, ligesom man kan få information om udbud og licitationer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094