23948sdkhjf

Unge elektrikere støder til Thorning

Efter de forliste trepartsforhandlinger lyder der nu kritik fra Dansk El-Forbunds Ungdom af regeringens manglende politiske handlekraft over for ungdomsarbejdsløshed, praktikpladsmangel og unge på kontanthjælp
Dansk El-Forbund Ungdom peger på, at det var fagbevægelsen, der fik SRSF-regeringen til magten under valgkampen med en solid opbakning. Derfor mener de unge elektrikere også, at regeringen står i gæld til lønmodtagerne og peger på, at regeringen nu må til pungen og betale.

Helt konkret peger de unge elektrikere på, at regeringen må rette op på den voldsomme ungdomsarbejdsløshed, voksende praktikpladsmangel og den halve kontanthjælp til unge.

Jonathan Simmel, formand for Dansk El-Forbund Ungdom, uddyber:

- Det er alment kendt, at fagbevægelsen støtter arbejderpartierne og opfordrer medlemmerne til at støtte op om især Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, men det er også på betingelse af, at disse partier skal stå for en mere arbejdervenlig politik end de borgerlige partier.

Derfor var det fuldstændigt misforstået, at regeringen gik til trepartsforhandlinger med krav om øget arbejdstid, regeringen burde i stedet betale tilbage til os lønmodtagere, der har båret dem til magten. Der skal investeres i at skabe arbejdspladser, særligt målrettet unge, og arbejdsgiverne skal presses økonomisk til at tage flere lærlinge ind.

Investér i uddannelse

De unge elektrikere har ellers tidligere udtrykt begejstring for regeringens finanslov, som hævede lønnen for skolepraktikelever, samt oprettede 3.000 flere skolepraktikpladser til de 10.000 lærlinge, der i dag mangler en læreplads.

Imidlertid frygter Dansk El-Forbunds Ungdom, at disse tiltag på ingen måder er fyldestgørende. De unge elektrikere argumenterer for, at vi befinder os midt i årtiers største uddannelseskrise og peger på, at man inden for få år kommer til at mangle faglært arbejdskraft. DEF Ungdom accepterer præmissen om, at der kommer til at mangle arbejdskraft, men vil ikke acceptere, at en såkaldt rød regering vil løse det ved at hæve arbejdstiden.

Derimod mener DEF Ungdom, at der skal investeres i uddannelse af de unge, der i dag mangler en læreplads.

Jonathan Simmel forklarer:

- De sidste to år har vi oplevet et fald i lærepladser. Siden sidste år alene har det været på 23 pct. siden sidste år, hvor der allerede var sket et fald. Pt. mangler om omkring 400. Samtidig starter færre og færre på uddannelsen grundet usikkerheden for at gennemfører på trods af, at vi allerede i år 2015 kommer til at mangle 1.500 uddannede elektrikere.

Denne situation gør det tragikomisk, at regeringen snakker om, at vi skal arbejde mere, fordi vi kommer til at mangle hænder, samtidig med at regeringen ikke har indført tiltag for at få uddannet selvsamme hænder.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095