23948sdkhjf

Et sikkert arbejdsmiljø koster

En sikker byggeplads er ikke gratis, og det kræver at både håndværksmestre og forbrugere er villige til at betale for det, fremhæver Dansk Byggeri
- Det er tilfældigheder, der afgør, om manglende sikkerhed på en byggeplads ender med en hudafskrabning eller et brækket ben. Og der er ingen undskyldninger for ikke at have styr på sikkerheden, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Arbejdstilsynet besøgte besøgte i går en række byggepladser i hele landet for at tjekke sikkerheden – særligt hvor de ansatte arbejder på tage, høje stilladser eller andre steder i højden. 67 byggepladser havde sikkerheden i orden, mens Arbejdstilsynet stoppede arbejdet på 85 byggepladser.

Resultatet af kontrolaktionen kræver en opsang til virksomhederne, mener Mette Møller Nielsen.

- Det er arbejdsgiverne, der har ansvaret for, at medarbejderne arbejder under forhold, hvor sikkerheden er i orden. Det er der ingen tvivl om. Men jeg vil også gerne appellere til, at dem der betaler for at få bygget en fabrik, nye kontorlokaler eller en carport ikke bare køber mursten og mandskab, men også sørger for at sikkerheden under arbejdet er i orden, siger hun.

Dansk Byggeri og 3F er i øjeblikket ved at udarbejde en folder, som skal vejlede forbrugerne i, hvordan de sikrer sig, at det arbejde de bestiller, det bliver udført under forhold, hvor sikkerheden er i orden.

- Et sikkert arbejdsmiljø koster, og jeg håber, at både den store bygherre og den almindelige forbruger også vil være med til at sørge for, at det arbejde de bestiller, bliver udført under forsvarlige forhold, siger Mette Møller Nielsen.

Gårsdagens kontrolaktion er den første i år af en række aktioner.

- Vi er glade for, at Arbejdstilsynet allerede nu har varslet, at de vil vende tilbage til de byggepladser, der har problemer. Det oplever vi har en god effekt, siger Mette Møller Nielsen.

Dansk Byggeri har sammen med 3F etableret en mobil arbejdsmiljøtjeneste, der hedder Byggeriets Arbejdsmiljøbus – BAM-BUS, der bl.a. har til formål at bringe sikkerheden i fokus ude på byggepladserne.

- Efter kontrolaktionen er der vist anledning til at bede BAM-BUS om at holde ekstra meget fokus på sikkerheden på arbejde udført i højden, når de besøger byggepladserne, siger Mette Møller Nielsen.

tøtte

Læs også: Sikkerheden svigter på byggepladserne

Læs også: Masser af fusk i udenlandske virksomheder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172