23948sdkhjf

Efterlyser billig finansiering af rudeskift

Renoveringen af Danmarks mange parcelhuse skal i gang nu. I Glasindustriens fagblad TRANSPARENT efterlyses hurtig og billig finansiering
Realkreditten og lokale pengeinstitutter står klar med pengene til rekordlave renter, hvis kunderne ønsker at energirenovere deres parcelhuse. Det fremgår af en aktuel reportage i Glasindustriens fagblad TRANSPARENT.

- Finansiering er derfor ingen stopklods for et energimoderniseret Danmark, hævder direktør i Totalkredit, Troels Bülow-Olsen.

- Men det er kun en del af sandheden, forsvarer de danske parcelhusejere sig: Ethvert lån i bank eller realkredit er betinget af friværdi og kreditværdighed, og der er store omkostninger ved at oprette nye lån, siger parcelhusejernes formand, Allan Malskær til TRANSPARENT.

Landsforeningen for Parcelhusejere anbefaler derfor, at finansieringskilderne i samarbejde med energirenoveringens producenter og udførende udvikler nye låntyper, specielt møntet på løsninger, der nedsætter parcelhusfamiliernes forbrug af varme og el.

- Den type finansiering er allerede kendt fra f.eks, bilbranchen og detailhandelens forbrugslån, påpeger parcelhusformanden.

Dansk Byggeri kræver samtidig, at energiforsyningsselskaberne træder til ved at åbne for kassen med de betydelige energiafgifter, som aktuelt hvert år tilføres ca. kr. 800 mio. Energiforliget har tilmed hævet den indbetaling med 75 pct. i 2015.

- De penge skal i spil til at stimulere renoveringen af hele den danske bygningsbestand og gerne omgående, siger direktør Michael H. Nielsen .

Den europæiske glasindustris interesseorganisation, Glass for Europe, har skrevet til ministeren for klima, energi og bygninger, Martin Lidegaard med de samme synspunkter og anbefaler, at et snarligt EU direktiv om effektivisering af energiforbruget fastholder, at energiforbruget i eksisterende bygninger reduceres med 80 pct. inden 2050.

Glasindustrien, der er den danske brancheorganisation for producenter af bygningsglas, fremhæver regeringens pulje til energirenovering i 2013-14:

- Selv om energirenoverings puljen er mindre end forventet, kan der stadig skiftes mange ruder for en halv milliard, hedder det i en udtalelse fra Glasindustriens forretningsfører, Poul Thorsen. Et totalt skift i et parcelhus med ca. 20 kvm. ruder koster ca. kr. 45.000, - (2011 priser). Men husejeren sparer hvert år et par tusinde kWh - eller minimum 5000 nettokroner. Det er en p.a. forretning på 11 pct.!

- Hvor får man ellers sådan et afkast af sine penge nu om dage, spørger Poul Thorsen?

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078