23948sdkhjf

Rettidig omhu i kælderen

Kælderguiden.dk, hedder ny hjemmeside fra Grundejernes Investeringsfond (GI), der skal rådgive om korrekt anvendelse af kældre for landets kælderejere, lejere, viceværter mv.
Mange kældre er præget af forkert udluftning, høj fugtighed, dårlig lugt mv. Hertil kommer større nedbørsmængder, som ikke kun stiller krav til kælderejere om at kende deres forsikringsbetingelser, men også skaber udfordringer i forhold til kælderindretning, skybrudssikring og håndtering af eventuelle vandskader.

For at afhjælpe de mange problemer og udfordringer, lancerer GI hjemmesiden kælderguiden.dk, som går i luften den 2. juli 2012 - på årsdagen for sidste sommers voldsomme skybrud. Målet med hjemmesiden er at give ejere og lejere en større viden om deres kælder, så problemer forårsaget af forkert adfærd så vidt muligt undgås.

Bred information om kældre

Rådgivningsvirksomheden ALECTIA leverer ekspertviden og er ansvarlig for udviklingen af hjemmesiden som, baseret på et stærkt fagligt grundlag, samler gode råd og guides til, hvordan man bruger, fremtidssikrer og vedligeholder sin kælder. Herudover vil siden bl.a. indeholde regler og lovgivning samt information om udbedring af skader.

Indholdet vil bl.a. spænde over:

• Funktionalitet. En kælder bliver ofte anvendt til opbevaring, men der er stor forskel på, hvad man bør og ikke bør opbevare i en kælder. Derudover er det vigtigt at opbevare tingene korrekt.

• Udluftning. Udluftning er vigtigt i forhold til at undgå svamp, råd og dårligt indeklima. Dog kan forkert udluftning skabe grobund for fugt og skimmelangreb.

• Fugt. Fugt i kældre giver den typiske kælderlugt og kan, ligesom manglende udluftning, føre til vækst af råd og svamp.

•Radon. Den radioaktive luftart radon er ifølge Sundhedsstyrelsen kilden til ca. halvdelen af den samlede bestråling af den danske befolkning, og stoffet øger risikoen for udvikling af lungekræft. Radon stammer fra undergrunden og ses særligt i kældre med et utæt fundament.

•Kloakker og regler herom. Vedligeholdelse og opgradering af kloakker på privat grund skal grundejere selv betale. Det betyder, at manglende vedligeholdelse kan blive meget dyrt, foruden de konsekvenser, det kan medføre, ved kraftige regnskyl.

•Forsikring. Forsikringsbestemmelser kan være svære at forstå, og efter sidste års skybrud er det vigtigt at vide, hvad forsikringsselskaberne præcist dækker. Herudover kræver genopbygning af en kælder efter vandskade en stor viden, så kælderen ikke genetableres forkert og forsikringen dermed ikke dækker næste gang.

Hjemmesiden vil blive suppleret med forskelligt trykt materiale, der opsummerer de vigtigste kælderråd.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095