23948sdkhjf

SMV´ernes kassekreditter gløder

Selvom renten er lavere end nogensinde stiger virksomhedernes renter på kassekreditten. 4 ud af 5 SMV´er har oplevet rentestigninger inden for et år.
Et historisk lavt renteniveau og de hyppige rentesænkninger fra Nationalbanken har ikke hjulpet de små og mellemstore virksomheder. Tvært imod betaler de fleste over 8,5 pct. i rente af deres kassekreditter, og 78 pct. af SMV’erne har oplevet en eller flere rentestigninger alene inden for det seneste år.

Det viser Håndværksrådets nye medlemsundersøgelse, som netop er offentliggjort.

- Aldrig har diskonto-renten været så lav, men det er ikke noget, der kommer bankernes små og mellemstore erhvervskunder til gode.

Tværtimod bliver det sværere for dem at låne, og bankerne hævertypisk renten på vores medlemmers kassekreditter flere gange om året, og det er naturligvis dybt skadeligt for virksomhedernes muligheder for at udvikle sig og skabe nye arbejdspladser og lærepladser, siger Håndværksrådets adm. direktør Ane Buch.

Banker hæmmer virksomheders konkurrenceevne

Håndværksrådets medlemsundersøgelse kaster et dystert lys over bankernes rolle i en situation, hvor mange små og mellemstore virksomheder har brug for lån for at styrke deres produktivitet og forblive konkurrencedygtige.

- Både indenlands og på eksportmarkederne stiger konkurrencen kraftigt i disse år. For at ruste sig til konkurrencen ønsker mange små og mellemstore virksomheder at investere, så de kan øge produktiviteten. Bankernes spiller en nøglerolle, og vi kan kun opfordre til, at man fremover øger långivningen over for SMV’erne, siger Ane Buch.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078