23948sdkhjf

Fittings med indbygget sikkerhed

Utæthed i indvendige rørføringer lyder som en dårlig nyhed, men det er netop en af finesserne, når man skal være sikker på, at Nordisk Wavins nye fittings af ren plast er monteret korrekt
Det er efterhånden kendt for både fagfolk og forbrugere, at vandskader er et alvorligt problem. Alene i 2009 registrerede forsikringsbranchen 90.000 vandskader i Danmark som følge af utætte samlinger. Nordisk Wavin har nu videreudviklet fittings, der gør installationen mere sikker og lettere.

Det nye produkt, Wavin Tigris K1 fittings, har en række forbedringer i konstruktionen. Det ses i produktets patenterede design af den indvendige støttebøsning, som reducerer den nødvendige samlekraft. Preskapperne er også blevet optimeret, som udviklingschef Per Leonhard Nielsen fra Nordisk Wavin forklarer:

- Rørene kan nu bedre fastholdes, da preskapperne er forsynet med små markeringer. Markeringerne gør, at der kan hænge et mindst to meter lodret rør fra en ikke-presset fitting, uden at røret vil falde ud. Det er sammen med den reducerede samlekraft med til at gøre installationen nemmere.

Garanteret utæt

En af de større forbedringer i den nye generation af Wavin Tigris K1 fittings er den finesse, som Nordisk Wavin kalder "garanteret utæt". Har du overset en ikke-presset samling, vil samlingen nemlig være garanteret utæt under tæthedsprøvning. Det betyder, at samlingen lækker en smule vand, hvis den ikke er presset.

- Konstruktionen forbedrer sikkerheden ved at mindske risikoen for, at isolerede eller skjulte samlinger lækker. Det er til gavn for både installatøren og brugerne, der også efter længere tid kan være sikker på, at der ikke opstår utætheder på grund af en ikke-presset samling, så man pludseligt står med en vandskade, siger Per Leonhard Nielsen.

Højteknologisk kunststof

Wavin Tigris K1 fittings er fremstillet i PPSU, som er et højteknologisk kunststof med en varmebestandighed til over 200 grader. Materialet gør, at der kan laves installationer uden at vandet kommer i forbindelse med metaller og derved undgår man korrosion.

- Produktet er en del af vores Wavin alupex system, som er et universelt rørsystem. Systemet er lavet af plast hele vejen igennem, så du helt fra vandstik til koblingsdåse undgår, at vandet kommer i berøring med metaller, siger Per Leonhard Nielsen og fortsætter:

- Faktisk er vi så sikre på materiale og samlinger, at vi kan gi’ en garanti ud over det almindelige – nemlig 10 års system-garanti på rør og fittings fra Wavin alupex systemet.

Wavin alupex rørene og Wavin Tigris K1 fittings er VA-godkendt og derfor må systemet ikke kombineres med andre fabrikater af rør eller fittings. Systemet giver til gengæld en masse fordele, idet der er et bredt produktprogram og værktøj. Desuden vil du med systemet have et lavt forbrug af fittings, da du kan bukke rørene og tilpasse dem til den situation du skal bruge dem til.

jfr

Fakta om Wavin

Wavin udvikler, producerer og markedsfører totale programmer af plastrørssystemer, der sikrer transport af rent drikkevand og leder spilde- og regnvand bort på miljørigtig vis. Desuden bruges Wavins produkter til forsyning af el, centralvarme og gulvvarme i boliger og industri. Wavin i Danmark beskæftiger i dag ca. 340 medarbejdere i Hammel og Horsens. Nordisk Wavin A/S er en del af Wavin-koncernen i Holland, som er den førende leverandør af rørsystemløsninger til de eu-ropæiske markeder inden for vand-, afløbs- og VVS-sektoren. Wavin er repræsenteret i 29 lande og beskæftiger ca. 6.300 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094