23948sdkhjf

Unge uden praktik skal ikke uddannes til arbejdsløshed

Politikerne kan ikke forlange, at hver fjerde ung skal beskæftiges i håndværksfagene og så tilbyde dem skolepraktikordninger, der reelt vil uddanne dem til arbejdsløshed, mener Dansk Håndværk
- Der er grænser for, hvor mange lærlinge, de små og mellemstore virksomheder kan tage. Politikerne kan ikke regne med, at de små- og mellemstore virksomheder kan uddanne hver fjerde ung til job, som ikke findes.

Sådan lyder advarslen fra direktør i de små- og mellemstore virksomheders arbejdsgiverorganisation Dansk Håndværk, Erik Møbius, efter oplysninger fra arbejderbevægelsens erhvervsråd om, at hver fjerde ung ikke får en uddannelse på grund af for få praktikpladser.

- Politikerne kan ikke forlange af erhvervslivet, at hver fjerde ung skal beskæftiges i håndværksfagene – og som alternativ tilbyde dem skolepraktikordninger, der reelt vil uddanne dem til arbejdsløshed, advarer Erik Møbius.

Forlæng boligjobordningen

Men han ser samtidigt mulighed for, at der faktisk kan skabes luft til væsentligt flere unge end der er nu:

- Vores medlemmer vil gerne tage flere unge ind, hvis de har beskæftigelse til dem. Så vil politikerne gøre noget her og nu, så er det ikke vanskeligere end som så: Forlæng boligjobordningen med to år med det samme, så der skabes aktivitet i de små og mellemstore håndværksvirksomheder. Desuden bør man allerede nu garantere, at der oven i boligjobordningnen kommer det lovede energirenoveringsfradrag, som skal træde i kraft fra nytår, siger Erik Møbius.

Erik Møbius bedømmer, at de to ordninger i løbet af kort tid vil skabe optimisme og vækst hos SMVerne dermed en del af den lovede kickstart af økonomien, som kan komme danske virksomheder og unge til gode.

- Som det er nu havner de store projekter reelt hos udenlandske entreprenører og gavner dermed ikke udsigterne for de unge, som står uden praktikplads, siger Erik Møbius.

Økonomisk mener Dansk Håndværk at politikerne på den måde vil slippe billigt fra en delvis løsning af praktikproblemet. Løses opgaverne hos danske virksomheder, vil det betyde skatteindtægter og sparede offentlige udgifter, som i høj grad vil opveje udgifterne til boligjobordning og energirenoverings puljen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125