23948sdkhjf

Færre boliger til salg og fortsat prisfald

Det er fortsat købers marked, og boligerne udbydes til lavere priser end for et år siden.
Der står 64.664 ejerboliger til salg hos ejendomsmæglerne. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for maj 2012. Dermed er udbuddet faldet med 5.073 boliger det seneste år.

Faldet dækker over 2.182 færre huse, 2.637 færre ejerlejligheder og et stort set uændret antal fritidshuse.

Det lavere udbud af parcel- og rækkehuse i forhold til for et år siden skyldes, at der bliver sat færre nye boliger til salg end tidligere. Normalt stiger boligudbuddet i første halvår, fordi flere sætter deres bolig til salg, men det har ikke i lige så høj grad været tilfældet i år.

- Boligmarkedet er præget af stor usikkerhed. Færre sætter deres hus til salg, og der er kun få købere. Derfor er udbuddet lavere end sidste år og udbudstiderne lange. Det er med andre ord fortsat købers marked, og boligerne udbydes til lavere priser end for et år siden, siger Ane Arnth Jensen direktør i Realkreditrådet.

Udbudspriserne for parcel- og rækkehuse falder fortsat. Den gennemsnitlige udbudspris for et hus er ca. 110.000 kr. lavere end sidste år, og et typisk hus står udbudt til omkring 2 mio. kr. Det svarer til et fald på 5,4 pct. Den gennemsnitlige udbudstid er ti måneder.

Få ejerlejligheder til salg

Udbuddet af ejerlejligheder ligger på det laveste niveau siden april 2006. Udviklingen skyldes, ligesom for parcel- og rækkehuse, at der det seneste år er blevet sat færre nye lejligheder til salg, end der bliver solgt eller taget af markedet. Det seneste år er omkring fire ud af ti af de udbudte lejligheder taget af markedet uden at blive solgt.

- Det lavere udbud er ikke udtryk for en højere handelsaktivitet, da mange ejerlejligheder, der tages af markedet ikke er solgt. Samtidig er udbudspriserne lavere end sidste år, siger Ane Arnth Jensen.

En typisk ejerlejlighed står i dag til salg til knap 1,7 mio. kr., og prisen er 40.000 kr. lavere end for et år siden. Det svarer til et fald på 2,3 pct. Udbudstiden for ejerlejligheder er otte måneder, hvilket er en måned længere end for et år siden.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078