23948sdkhjf

Arbejdstilsynet kontrollerer byggepladser i dag

Det farlige arbejde i højden er i fokus i dagens aktion på landets byggepladser, der bliver fulgt op af kontrolaktioner
Arbejdstilsynet har her til morgen indledt en omfattende tilsynsaktion på landets byggepladser, og det bliver langt fra den første i den kommende tid, for det er den første i en række nye aktioner på byggepladserne.

Det er det farlige arbejde i højden med manglende eller utilstrækkelig afspærring, tagarbejde uden sikring og arbejde på byggepladser med hullede og rodede adgangsveje, som er blandt fokuspunkterne, som Arbejdstilsynets tilsynsførende i dag vil tjekke efter på den landsdækkende sikkerhedskontrol.

- At meget arbejde på byggepladserne er farligt, er ikke nogen nyhed, men det må aldrig blive en undskyldning for ikke hele tiden at have sikkerheden i fokus, siger chefkonsulent Kell Guldager Petersen fra Arbejdstilsynet og tilføjer:

- Derfor prioriterer vi også at gennemføre de her særlige aktioner, fordi vi ved, at de virker. Først og fremmest selvfølgelig på de byggepladser, vi konkret kommer ud på i dag, men også i branchen som helhed, fordi aktionerne bliver bemærket og drøftet rundt omkring i skurene.

En dobbeltaktion

Aktionen i dag er den første i en dobbeltaktion. Det betyder, at de byggepladser, hvor der ved dagens aktion er problemer, kan regne med snart at få besøg af Arbejdstilsynet igen.

- Vi sender et signal om, at er man først havnet i Arbejdstilsynets søgelys, så skal man tage hånd om problemerne, for vi fastholder opmærksomheden, ind til der er styr på sikkerheden, pointerer Kell Guldager Petersen.

Aktionen fortsætter hele dagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094