23948sdkhjf

Pressede brolæggere klar til kamp

Brolæggerlaugets medlemmer får hård konkurrence fra uorganiserede entreprenører som anvender brolæggere, der ikke er uddannet
I Brolæggerlauget er ekstra aktivitet i forhold til overenskomstforhandlingerne, som endnu ikke er på plads. I hovedforhandlingen er aftalt en prisstigning på 1,3 pct., som er indregnet i Brolæggerlaugets akkordprisliste, mens nogle vigtige detaljer mangler at blive forhandlet færdigt med 3F.

- Den beherskede lønstigning er udtryk for, at byggeriet er i krise og arbejdsgiverne er pressede. Vi har ikke mulighed for at give mere, og det er 3F godt klar over. Med de gældende markedspriser skal der ikke gå meget galt, før brolæggermesteren ender med et decideret tab, siger oldermand Claus Erik Johnsen.

- Vi har effektiviseret og samtidig forbedret arbejdsmiljøet, så der i dag anvendes maskiner og tekniske hjælpemidler til alle typer af opgaver. Det er alle parter godt tilfredse med, fastslår oldermanden og tilføjer, at anderledes ser det ud for en stribe af uorganiserede entreprenører, som har udført brolægningsarbejde til meget lave priser.

- Der er registreret en stigning i antallet af faglige vurderinger, og der er ingen laugsmedlemmer iblandt. Problemet er, at de uorganiserede entreprenører anvender brolæggere, der ikke er uddannet. Det vil bygherren aldrig opleve ved at entrere med en entreprenør eller et brolæggerfirma, der er medlem af Brolæggerlauget, understreger Claus Johnsen.

Nye bestyrelsesmedlemmer

På den netop afholdte generalforsamling blev der udskiftet to pladser i Brolæggerlaugets seks mand store bestyrelse. Lauget har i alt 59 medlemsvirksomheder.

Ny viceoldermand er Svend Erik Lind med firma af samme navn, mens Theis Sterndorff Andersen fra Køge Brolæggerfirma indtrådte i bestyrelsen som menigt medlem

Laugets nye viceoldermand Svend Erik Lind bliver af kollegaer betragtet både som en god lytter og god til at stille spørgsmål. På den lune jyske måde. Virksomheden, som han drevet i mere end 25 år, holder til i Horsens, og beskæftiger ca. 30 mand.

Theis Sterndorff Andersen repræsenterer den unge generation af brolæggermestre. Ud over den nye bestyrelsespost i Brolæggerlauget sidder han i bestyrelsen for Danske Anlægsentreprenører.

Brolæggerlauget har endvidere fået tilknyttet ny konsulent. I begyndelsen af året valgte John Hvass, som gennem syv år har betjent laugsmedlemmerne og bestyrelsen, nye udfordringer.

Afløseren Mikael Mortensen er teknisk konsulent og ingeniør og et kendt ansigt i Dansk Byggeri, hvor han har arbejdet i en årrække.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078