23948sdkhjf

Fugmann har udliciteret mail-systemet

Installationsvirksomheden Fugmann A/S har udliciteret sit mailsystem og det sparer både tid, besvær og omkring 100.000 kroner om året. Alle 75 medarbejdere får nu deres mail fra Microsofts Office 365, og det betyder, at firmaet ikke skal bruge tid og penge på at vedligeholde deres mailsystem.
- Vi har valgt at udlicitere vores mailsystem, så vi ikke længere skal bruge kræfter på at administrere mailkonti og andre relaterede IT-driftsopgaver. Vi har tidligere brugt meget tid på at vedligeholde vores mailserver og sørge for, at den virker og at den var opdateret. Men nu har vi lagt det arbejde over til nogle, som er eksperter i det – så kan vi koncentrere os om det, vi er gode til, siger adm. direktør Henrik Fugmann fra installationsvirksomheden Fugmann A/S

Løsningen hedder Microsoft Office 365 og især mindre og mellemstore virksomheder har taget denne teknologi til sig.

Kort fortalt betyder det, at e-mails ikke længere ligger på en server i virksomhedens kælder, men at de i stedet ligger på et stort datacenter hos Microsoft, hvor deres teknikere vedligeholder systemet. På den måde skal Fugmann udelukkende sørge for at fortælle, hvor mange brugere de har; så klarer Fugmanns IT-leverandør ExatoSolutions resten.

Økonomisk gevinst

– Som mange andre mindre virksomheder har vi ikke en dedikeret it-ansvarlig hos os, så tidligere skulle medarbejdere holde pause fra deres arbejde for at varetage it-funktionerne. Det var bøvlet og tidskrævende, men nu kan vi i stedet bruge tiden på fakturérbart arbejde og ikke på IT-bøvl. I dag tager det os fem minutter at oprette en ny bruger, og vi klare det via internettet, forklarer han.

Det giver også en økonomisk besparelse at Fugmann kun skal betale for de medarbejdere, som er i virksomheden.

– Tidligere skulle vi købe 5 eller 25 mail-adresser af gangen og betalte på forhånd, uanset hvor mange adresser, vi faktisk havde brug for nu og her. Men nu betaler vi kun for de mailkonti, som vi faktisk bruger. Prisen kan heller ikke siges at være helt urimelig; kolleger, der kun har behov for at tilgå mails via web – koster os f.eks. kun 13 kroner om måneden. Vi regner faktisk med, at vi sparer 100.000 kroner om året på at slippe for besværet, siger Henrik Fugmann.

Fugmanns 75 ansatte er bl.a. specialiserede i energibesparende tekniske installationer. Derfor passer det fint med virksomhedens arbejde at sende den fysiske og strømslugende mail-server til de evige silicium-marker.

tøtte

Læs mere om Microsoft office 365 her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172