23948sdkhjf

QR-koder på gravstenen ?

Stenhuggerlauget giver kreative bud på fremtidens gravmonumenter
Var det noget med en trekantet gravsten med terninger på? Eller måske skal dine efterladte mindes dig ved et gravmonument formet som en fodbold? Stenhuggerlauget udstiller fremtidens gravminder, der udfordrer den traditionelle kirkegårdskultur

På Sct. Jørgensbjerg Kirkegård i Roskilde kan man netop nu besøge en udstilling med 50 gravminder, der kan inspirere og helt sikkert udfordre de traditionelle former og udtryk på en kirkegård. I fremtiden bør en gravsten ikke bare være en simpel sten, som vi kender den i dag. Af nyskabende idéer kan man på udstillingen blandt andet se en kugleformet gravsten, et gravmonument formet som en opslået bog samt monumenter i utraditionelle materialer såsom marmor og sandsten.

- Det er vigtigt, at efterladte tænker sig grundigt om i forbindelse med, hvad et gravminde kan indeholde. De efterladte bør ikke træffe hurtige beslutninger og vælge ’standardløsningen’. Derfor har den danske kirkegårdskultur godt af at blive udfordret på den kreative front, siger Ole Grage, der er oldermand for Stenhuggerlauget, der er en fagsektion i Dansk Byggeri.

Udstillingen lægger op til, at fremtidens gravmonumenter bliver til i et samarbejde mellem de efterladte og en stenhugger. På den måde kan man gøre gravmonumenter unikke og enestående, så de afspejler den afdødes person og tanker i fysiske former og udtryk. Med et besøg på udstillingen får man et indtryk af, hvilke muligheder der er for at sætte et personligt præg på et evigt minde, som et gravmonument er.

Om fremtidens gravmonumenter har en indbygget QR-kode, som kan scannes med mobilen, eller om gravstenen er miljørigtig fremstillet af organisk sandsten, vil kun fremtiden vise. På udstillingen på Sct. Jørgensbjerg Kirkegård, der kan ses frem til 31. december 2014, er der i al fald rig mulighed for at blive inspireret.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078