23948sdkhjf

Unfair konkurrence fra sort arbejde

- Det er umuligt at konkurrere mod lovløse virksomheder, konstaterer formanden for Håndværksrådet, Niels Techen.
Håndværksrådets formand Niels Techen havde både ros og ris til regeringen på Håndværksrådets årlige repræsentantskabsmøde forleden. Statsminister Helle Thorning-Schmidt åbnede mødet, og Håndværksrådets formand kvitterede med at rose regeringens indsats mod unfair konkurrence i byggefagene.

- Der er grund til at rose regeringen på flere områder. Uden at gå alle plusser og minusser igennem for regeringen, så vil jeg gerne fremhæve den nye fokus, der er kommet på sort arbejde – hvad enten det er udført af danske eller østeuropæiske virksomheder. Jeg vil gerne understrege, at vi ikke har noget imod konkurrence. Vi lever med den hver dag.

Men det er helt umuligt for virksomheder, der arbejder efter ordnede forhold, betaler skat og moms samt overholder arbejdsmiljøreglerne, at konkurrere mod lovløse firmaer, sagde Niels Techen..

Han roste i sin mundtlige beretning regeringen for at have afsat 65 mio. kr. til en task-force, der bl.a. har gennemført en række razziaer på danske byggepladser.

Unfair konkurrence truer velfærdssamfundet

- De ulovlige østeuropæiske virksomheder er nemlig ikke blot en trussel imod vores virksomheder. På sigt udgør de en trussel imod hele vores velfærdssamfund, og de udgør en trussel mod nuværende og næste generationer af unge, som skal ud og have en læreplads. For hvem skal oplære vores unge, hvis ikke det er de små og mellemstore virksomheder? De store gør det jo ikke, sagde Niels Techen.

Samtidig bakkede Håndværksrådets formand op om regeringens forslag mod sort arbejde.

- Vi støtter fuldt op om det lovforslag, som netop er fremlagt imod sort arbejde. Det flugter næsten 100 pct. med vores egne forslag til krav om elektroniske betalinger for ydelser på over 10.000 kr., og at modtageren af sort arbejde også skal kunne straffes, sagde Niels Techen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062