23948sdkhjf

Prisen på boligen fortsætter ned

Det er igen blevet billigere at købe fast ejendom. Både huse, lejligheder og sommerhuse fortsætter prisfald.
Det er forsat købers marked, når talen falder på boligkøb. Både huse, lejligheder og sommerhuse fik endnu et hak i tuden med prisfald over hele linjen fra februar til marts, viser tal fra Danmarks Statistik.

Et hus blev en procent billigere, mens et sommerhus faldt med 1,9 procent i pris. Lejligheder klarede derimod næsten prispresset og faldt med blot 0,1 procent, viser tallene.

- Boligmarkedet har gennem flere år været presset, så dagens fald i boligpriserne er blot endnu et slag. Usikkerheden på boligmarkedet får mange af køberne til at holde sig væk, siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, i en kommentar.

Ser man på priserne over kvartaler, faldt priserne på huse med 1,4 procent i første kvartal i år i forhold til det forudgående kvartal. Priserne på ejerlejligheder er uændrede, og priserne på sommerhuse steg i samme periode 0,4 procent.

Hos Jyske Banke håber seniorøkonom Niels Rønholt på, at lave renter og lidt mindre pessimisme blandt forbrugerne kan sætte en stopper for faldene i huspriserne.

- Men det er klart, at den nu igen mere negative stemning omkring Sydeuropa måske kan sætte sig lidt i boligkøberne herhjemme og dermed give flere prisfald, siger han og fortsætter:

- Det samme kan både det nye forslag om lavere rentefradrag for store renteudgifter og realkredittens kommende stramninger af lånemulighederne.

Også Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening, mener, at regeringens udspil til en ny skattereform i denne uge kan føre til en fornyet forsigtighed på boligmarkedet.

- Men grundlæggende må det siges at mange af de elementer, der er i spil fra både regeringen og oppositionen er gavnlige for boligmarkedet. Og nu må vi blot håbe, at de hurtigt får forhandlet sig frem til en god løsning, siger han.

Den gennemsnitlige salgspris var i marts 2012 1.692.000 kroner for et hus, 1.597.000 kroner for ejerlejligheder, mens den for sommerhuse var 1.089.000 kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.423