23948sdkhjf

Firmaer får ikke anmeldt ansattes ulykker

Arbejdsgivere erkender, de ikke anmelder arbejdsulykker. DA støtter op om, at skadestuer kan anmelde ulykker.
Selv om arbejdsgiverne har haft pligten i årevis, glemmer de alligevel at anmelde op mod 75 procent af de ulykker, der rammer deres medarbejdere i arbejdstiden, skriver Politiken torsdag.

Og hvad værre er: Halvdelen af de mest alvorlige arbejdsulykker, der både omfatter knoglebrud, amputationer og kvæstede organer, bliver ikke anmeldt til myndighederne.

Dermed risikerer de lønmodtagere, der er kommet til skade, at miste den erstatning, de har ret til og brug for.

Men arbejdsmiljøchef Karoline Klaksvig, Dansk Arbejdsgiverforening, siger, at det er i virksomhedernes interesse at få anmeldt arbejdsskaderne:

- Det er væsentligt, at der bliver sat fokus på problemet med manglende anmeldelser. I en tidligere undersøgelse fra Arbejdsskadestyrelsen konstaterede man også, at en del arbejdsulykker ikke blev anmeldt, siger hun.

Undersøgelse af danske arbejdsulykker er udarbejdet for LO af Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning og Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital. og LO's næstformand, Lizette Risgaard, kalder situationen uholdbar:

- Vores forslag er, at både skadestuer og praktiserende læger også får en lovfæstet pligt til at indberette arbejdsulykker til Arbejdstilsynet, siger hun til Politiken.

Ifølge undersøgelsen blev 5641 danskere udsat for en alvorlig arbejdsulykke i 2010, men næsten halvdelen af sagerne blev aldrig anmeldt til Arbejdstilsynet. Det svarer til i omegnen af 3000 alvorlige arbejdsulykker, der bliver glemt hvert år.

- Det er i virksomhedernes egen interesse, at arbejdsulykker bliver anmeldt. Derfor kan vi tilslutte os forslagene om at lade skadestuer og praktiserende læger anmelde arbejdsulykkerne, siger Karoline Klaksvig.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil nu have sagen taget op i trepartsforhandlingerne mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063