23948sdkhjf

Isolering set i et nyt perspektiv

Ny type hulmursisolering af polyurethan lever op til energikravene i Bygningsreglement 2020, selv om ydervæggene kun er 41 cm tykke
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men et stort og flot udstillingshus i Hinnerup er måske fremtidens energivenlige villa.

Udstillingshuset er monteret med en ny slags isolering i hulmuren. Materialet hedder Eurowall og er produceret af hårdt polyurethan-skum, som er beklædt med et gastæt flerlagskomplex af kraftpapir og aluminiumfolier. Isoleringspladerne er leveret i målene 60 x 120 cm og med en tykkelse på 2 x 95 mm.

- Styrken ved Eurowall er, at du kan opføre en ydervæg i en tykkelse på kun 41 cm, som vel at mærke lever op til energikravene i BR20 (Bygningsreglement 2020). Hvis du til sammenligning skulle bruge traditionelt isoleringsmateriale ville ydervæggene være væsentlig tykkere, og så ryger der en del af gulvarealet, forklarer Tommy Bundgaard, der er salgskonsulent hos Panelbyg fra Ådum ved Tarm.

Eurowall er et belgisk produkt, som herhjemme bliver forhandlet af Panelbyg.

Stærk på egenskaber

Kigger man på isoleringsmaterialets egenskaber, er pladerne vandafvisende, dimensionsstabile og krymper ikke. Produktet er forsynet med fjer- og not kliksystem på alle fire sider, hvilket er med til at sikre lufttæthed. Pladerne vejer 30 kg pr. kubikmeter.

Prismæssigt er produktet dyrere end traditionelle isoleringsmaterialer.

Design og kvalitet

Udstillingshuset tilhører Benée Huse, Tilst ved Aarhus.

- Vi lægger stor vægt på design og kvalitet og vil med dette hus vise, at det kan lade sig gøre at bygge et nyt hus, som lever op til kravene i BR20 på områderne ventilation, isolering og indeklima. Efterspørgslen fra vores kunder viser, at de gerne vil have et velisoleret hus og en lav varmeregning, siger direktør Klaus Benée.

Huset på 172 kvadratmeter er tilkoblet jordvarmeanlæg. Varmeforbruget er ifølge energimærket 1486 kWh – svarende til ca. 3000 kr. årligt.

- Vi vil gerne være kendt for vores grønne huse, som er bygget på en måde, så de energivenlige løsninger ikke kan ses udefra. Huset her er opført energivenligt hele vejen igennem, siger Klaus Benée.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094