23948sdkhjf

Nu ligger boliglån for alvor i bund

Investorerne er vilde med danske værdipapirer. Og danske renter på boliglån er nu helt i bund.
Det har aldrig været billigere. Danske boligejere har aldrig haft mulighed for at få så lavtforrentede lånemuligheder, som de har i dag, viser beregninger fra Spar Nord.

Et variabelt 30-årigt boliglån koster nu ned til 820 kroner per måned efter skat pr. lånte million. For et lån med fast rente ligger det månedlige afdrag på 2367 kroner efter skat.

At renten er helt i bund skyldes, at Danmark har status af såkaldt "super sikker havn" på de finansielle markeder. Derfor vil investorerne have fingrene i danske værdipapirer - og altså også danske realkreditlån.

- Gældskrisen i Sydeuropa har igennem længere tid gjort det ekstremt billigt at være boligejer i Danmark, men nu ser vi altså, at rekorderne bliver slået gang på gang, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm i en analyse om de billige lån.

De danske statsrenter nu er faldet under de tyske, og det er kun sket én gang tidligere i historien. Og Martin Lundholm udelukker ikke, at renterne kan falde yderligere. Men han understreger, at de nuværende renteniveauer i længden er uholdbare:

- Lige nu accepterer investorerne reelt et negativt afkast, når de investerer i danske obligationer, og det er selvsagt ikke en situation, der kan fortsætte for evigt, påpeger han og fortsætter:

- Før eller siden vil investorerne igen begynde at kræve et højere afkast, og når det sker, vil renterne stige, uddyber han.

Hos Spar Nord lyder anbefalingen på, at boligejere som udgangspunkt vælger et fastforrentede 3,5 procents lån og dermed låser renten fast på det nuværende og historisk lave niveau.

- Men hvis du ikke vil af med rentetilpasningslånet så overvej i det mindste at kombinere fast og variabel rente. På den måde sikrer du dig mod rentestigninger for en del af sin gælds vedkommende, siger Martin Lundholm.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158