23948sdkhjf

Nationalbanken: Nu vil boligpriserne stige

Nationalbanken forventer, at priserne på huse vil stige, fordi renterne er lave, og væksten er i fremgang.
Så er der godt nyt for landets husejere. Nationalbanken bryder nu isen og forventer, at boligmarkedet er på vej mod betydelig bedre tider.

Nationalbanken venter kun et fald i huspriserne på 3,7 procent i år - og da huspriserne allerede er faldet meget i de første del af 2012, så kan vi have lagt prisfaldene bag os, viser Nationalbankens kvartalsoversigt, der udkommer torsdag.

Det er de lave renter og en antydning af, at væksten er i fremgang, der vil få huspriserne til at stige en lille smule.

- Da boligpriserne lige nu ligger 4,6 procent under den gennemsnitlige boligpris i 2011, betyder prognosen konkret, at Nationalbanken forventer stigende boligpriser i resten af 2012, siger Lise Nytoft Bergman, boligøkonom i Nordea.

Det betyder, at boligpriserne vil stige med to procent resten af året:

- Holder Nationalbankens prognose stik, så har vi den glædelige situation, at boligejerne bliver rigere de næste måneder. Og helt konkret vil et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter stige med omkring 30.000 kroner, siger Lise Nytoft Bergman.

Hos Nordea Kredit er man ikke i helt så godt humør, når det gælder boligpriserne, som Nationalbanken er.

- Vi mener, at de er en lille smule optimistiske. Vi mener, at priserne først begynder at gå op igen i fjerde kvartal i år, siger Lise Nytoft Bergman.

- Priserne vil begynde at stabilisere sig, og vi vil se små prisstigninger i 2013. Og om godt halvandet år vil priserne være steget i takt med inflationen, siger boligøkonomen.

I de kommende år forventer Nationalbanken, at husene vil stige i pris med 3,6 procent i 2013 og 2,9 procent i 2014.

- Og det er prisstigninger, der er højere end inflationen de kommende år, skriver cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark i en kommentar til prognosen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188