23948sdkhjf

Udsætter forslag om arbejdsskadeafgift

Regeringen udsætter fremsættelsen af lovforslag om en afgift på arbejdsskader til næste folketingssamling.
Lovforslaget om en afgift på arbejdsskader bliver først fremsat i næste folketingssamling. Det sker efter, at LO og DA har leveret alternative modeller for indretningen af afgiften, der skal give et økonomiske incitament til at forebygge arbejdsskader og erhvervssygdomme.

Hver år rammes godt 21.000 lønmodtagere af en arbejdsskade, heraf ca. 9.000 alvorligt.

Skatteminister Thor Möger Pedersen siger:

- Det er vigtigt for os at fortsætte den konstruktiv dialog med arbejdsmarkedets parter, så vi kan sikre, at afgiften på arbejdsskader indrettes på den mest fornuftige måde og giver et incitament til at forbedre arbejdsmiljøet.

- Jeg vil derfor gerne kvittere for, at LO og DA har foreslået alternative modeller til det forslag, regeringen har lagt frem, og det vil vi nu gå i yderligere dialog med dem om. Umiddelbart er modellerne forbundet med en række juridiske udfordringer, som vi må se nærmere på.

- Det betyder også, at vi må udsætte fremsættelsen af lovforslaget til næste folketingssamling.

Afgiften på arbejdsskader blev aftalt mellem regeringen og Enhedslisten i forbindelse med finansloven for 2012. Det er fortsat planen, at afgiften skal bidrage med en varig finansiering på 300 mio. kr. årligt, men som følge af udsættelsen vil loven først træde i kraft fra 1. januar 2013 og ikke som planlagt fra 1. september 2012.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095