23948sdkhjf

Solcelleanlæg i mega-format

Rådhus lægger tag til Danmarks største tagintegrerede solcelleanlæg
På Rådhuset i Hammel har Favrskov Kommune installeret et 50kW tagintegreret solcelleanlæg. Solcellerne danner selve taget, og erstatter således delvist tagstenene. Dermed er det Danmarks hidtil største anlæg af sin art. Solarglas A/S har installeret 204 paneler – hvert modul med en effekt på 245wp og et areal på 1,7 kvm.

Anlægget er tysk og af typen Solarwatt Easy-In. Det er vandtæt og yder som med traditionelle eftermonterede solceller, da panelerne er ventilerede på bagsiden.

- Vi oplever megen skepsis omkring tagintegration. Det er en ret udbredt misforståelse, at tagintegrerede solcelleanlæg generelt producerer dårligere end almindelige moduler monteret på stel. Men det er ikke tilfældet, forudsat at anlægget er lavet med den nødvendige ventilation. Det er uvildigt dokumenteret af Frauenhofer Instituttet i Tyskland, siger Niels Lund fra Solarglas, der har ledet projektet.

- Vi giver gerne adgang til produktionstallene, som registreres dagligt. Og der er monteret en lang række tilsvarende anlæg i Tyskland og Italien efter at produktet kom på markedet i foråret 2011, siger Niels Lund.

Det oplyses, at modulerne passer til en traditionel dansk tagkonstruktion med tværgående lægter og at totalomkostningerne til tagmateriale og montage er attraktivt, da systemet er hurtigt at montere samtidig med at der spares et underliggende tagmateriale. Systemet leveres som en komplet pakkeløsning med nødvendigt tilbehør. Solarglas producerer selv supplerende inddækninger.

Integrerede systemer har en stor fremtid

Solarglas A/S oplever stor interesse for taget af solceller.

- Der er berettiget fokus på bygningsintegration af solceller. Her i landet har vi store traditioner for tidløs arkitektur. Vi skal naturligvis gå forrest når det handler om at få tilpasset solcelleteknologien æstetisk i vores bygninger, fremhæver Ole Gregersen, der stiftede selskabet for to år siden på grundlag af en produktion af ståloverdækninger med glas og solceller. Solarglas A/S er eksklusiv distributør for SOLARWATT AG i Danmark.

- Vi vil levere integrerede kvalitative løsninger, der fremstilles som standard-produkter. Eller med andre ord kønne energiløsninger, hvor økonomien hænger sammen, understreger Ole Gregersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063