23948sdkhjf

Torben Biilmann ny topchef i MT Højgaard

NCC Construction Danmarks adm. direktør tiltræder i MT Højgaard den 1. november 2012
Landets største entreprenørkoncern, MT Højgaard, har været på jagt hos konkurrenten og anætter NCC Construction Danmarks adm. direktør,Torben Biilmann, som ny adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

Det oplyser ejerne af MT Højgaard, Monberg & Thorsen A/S og Højgaard Holding A/S i en fondsbørsmeddelelse her til morgen.

Torben Biilmann afløser Kristian May, der blev fyret i marts, og han tiltræder sin nye stilling den 1. november 2012.

MT Højgaards bestyrelsesformand, Helge Israelsen, glæder sig naturligt over, at Torben Biilmann har sagt ja til opgaven, og Torben Biilmanns brancheindsigt skal sikre den fortsatte udvikling af MT Højgaards

- Det er klart for alle, at vi står med nogle udfordringer for øjeblikket, det viser vores resultater. Vi har derfor igangsat flere initiativer for at få MT Højgaard restruktureret, så virksomheden igen bliver lønsom, herunder en stramning af vores geografiske fokus og af risikomodellen for udvælgelse af nye opgaver.

Bestyrelsen lægger derfor vægt på, at Torben Biilmann fortsætter MT Højgaards indsats for at skabe en sund forretning. Et arbejde som han har haft stor erfaring med i NCC, udtaler Helge Israelsen.

Millionunderskud

MT Højgaard præsenterede i marts et regnskab for 2011 med et underskud før skat på 335 mio. kr. baseret på en omsætning på 9,3 mia. kr mod et overskud i 2010 på 100 mio. kr.

Regnskabet førte til, at Kristian May blev fyret, og Torben Biilmann ved godt, der venter udfordringer.

- MT Højgaard er en stor og spændende virksomhed, der indtager en central position i branchen. Virksomheden er inde i en rivende udvikling og har et stort potentiale, som jeg glæder mig til at være med til at realisere. Samtidig er jeg meget tiltrukket af den opgave, der ligger i, at MT Højgaard er en virksomhed, som mange har store forventninger til, udtaler Torben Biilmann.

Bestyrelsesmedlem Jørgen Nicolajsen blev allerede i marts konstitueret som adm. koncerndirektør for MT Højgaard og fortsætter som sådan, indtil Torben Biilmann tiltræder den 1. november 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094