23948sdkhjf

Råd dine kunder til at købe solcelleanlæg nu

Hvis du arbejder med solcelleanlæg, så er det nu du skal råde dine kunder til at investere
Køb solceller nu. Så klar er meldingen fra en af landets førende solcelle-eksperter. Et gigantisk tilskud fra staten i form af et skattefradrag har fået landets boligejere til for alvor at vise interesse for de populære solceller.

Så arbejder du med solcelleanlæg, så er det nu, du skal råde dine kunder til at investere.

En beregning, fortaget af Energihjem.dk, viser, at beløbet er yderst fordelagtigt, især efter at et flertal i Folketinget har besluttet at øge tilskuddet med 15 pct.

Et solcelleanlæg på 4,5 kw til en familie med to voksne og to børn koster omkring 100.000 kroner. Årligt producerer anlægget ca. 4.000 kilowatt-timer. Med statens tilskudsordning, under regnskabsmetoden, vil en familie opnå et samlet tilskud på 57.500 kroner, hvis familien betaler topskat.

- Det er super attraktivt at investere i solceller, og kigger man alene på økonomien i investeringen, så er det nu, man skal få afgivet sin bestilling på et solcelleanlæg. For selv om energi- og klimaminister Martin Lidegaard har sagt, at skattefradraget ikke ændres på kort sigt, må man forvente, at når ordningen skal justeres, sker der en forringelse af den samlede skatteværdi, siger solcelle-ekspert og partner i Deloitte Lars Riise til Energihjem.dk.

Lars Riise henviser til, at den nuværende ordning er en bekostelig omgang for staten, og i den forbindelse står regeringen med et problem, da den både vil være grøn og samtidig spare penge.

Sådan ser regnestykket ud

Med regeringens nye planer vil man med skattefradragsordningen kunne afskrive solcelleanlægget med 115 pct.. I stedet for et 25 pct. skattefradrag på 100.000 kr., øges dette beløb nu med 15 pct. til 115.000 kr.. Herefter trækker man 25 pct. fra anlæggets investering, altså 115.000 kr. år efter år, indtil man når et beløb på 12.300 kr.

Det betyder, at man det første år kan trække 28.750 kr. fra i skattefradrag. Året efter kan man trække 21.563 kr. fra i skattefradrag. Sådan fortsætter regnestykket, indtil man når 12.300 kr.

Man ændrer simpelthen sin forskudsskat svarende til fradraget, og hver måned er skatten nedsat i 5-6 år.

Af disse skattefradrags-beløb skal man betale den skatteprocent, man har, og betaler man topskat, betyder det, at man med ovenstående eksempel vil opnå en reel besparelse på omkring 57.500 kr. som man får udbetalt i form af et skattefradrag henover 5-6 år. Betaler man ikke topskat, men er en såkaldt normal skatteyder, er skattefradraget på omkring 40.000 kr.

Skatteministeriet bekræfter over for Energihjem.dk, at ændringerne i ordningen under afskrivningsloven netop er stemt igennem i folketingssalen.

Energihjem.dk lancerer senest i midten af juli en ny solcelleberegner, der nøjagtigt kan udregne, hvor meget man kan opnå i skattefradrag på sit solcelleanlæg. Beregneren giver samtidig et samlet økonomisk overblik over investeringen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175